EXTRA


CONSTANTINI SUPERIOR QUALITY WINES
LOGO


Vinorodni okoliš Goriških brd spada v severnejši del sredozemskega vinogradniškega območja, ki je pod blagim vplivom hribovitega alpskega področja. Mednarodna klimatska klasifikacija ga uvršča v območje CII.

Pokrajina Goriških brd je razgibana in slikovita, terasasto obdelana pobočja gričev s povprečno nadmorsko višino 150 m so primerna za visoko kakovostno vinogradništvo.  Gričevnat svet Brd se nadaljuje v italijanskem delu, imenovanem Collio.

Bližina jadranske obale, ki je v povprečju oddaljena le dvajset kilometrov vpliva na manjše letne temperaturne razlike in ohranja prijetno mikroklimo, obenem pa bližina morja pomaga ustvariti posebne razmere, saj odboj sonca od njegove površine učinkuje kot dvojna osončenost. Prodor zraka je različen, z juga prodira topel zrak z Jadranskega morja, zadnji obronki Julijskih Alp pa dovoljujejo le rahel prehod hladnih zračnih mas s severa. Poletne noči ohlajajo sape iz smeri Alp, kar ugodno vpliva na oblikovanje kislin in aromatičnih snovi v grozdju.

Prsti briškega območja so sestavljene iz slojevitega laporja, peščenjaka in ilovice eocenskega izvora. Nastale so pred milijoni let v morju, ki je takrat prekrivalo to območje.


01 tradicijaConstantini vina so sveža, zorjena, arhivska in unikatna, izredno kakovostna, bogatega telesa ter prefinjenega in obstojnega okusa. Njihova svežina je usklajena z vrhunsko in plemenito cvetico, kompleksnimi aromami in značilno mineralno noto, odraz sortnosti in terroirja. Constantini Vina imajo polno telo, strukturo, eleganco, zorjenost, ravno prav svežine in mehkobe ter dolgoživost.


Linija vin MUSE vsebuje naravno sušeno, izbrano grozdje, ki fermentira in zori posebej v barikih.


Vina Constantini so sinonim za konstantno vrhunsko kakovost.
Vinorodni okoliš Goriška Brda skozi čas

Na tem območju je z izjemno ugodnimi geopedološkimi in vremenskimi razmerami vinogradništvo poznano že zelo dolgo, saj njegovi začetki segajo v predrimske čase.

V rimskih časih so Brda spadala v deseto regijo "Venetia et Histria". Takrat so jih imenovali Colles ali In Collibus. Od leta 181 pred našim štetjem je bilo v bližini mesto Oglej - Aquilea eno izmed devetih najpomembnejših mest Rimskega cesarstva. Pod oglejski patriarhat so spadala tudi Brda.

Krščanstvo, ki se je v te kraje širilo iz Ogleja, je bilo prisotno že v 6. stoletju. Domnevajo, da je bila prva kapela v Medani zgrajena leta 630.

Čez ozemlje Goriških brd je do 19. stoletja potekala meja med Beneško republiko in avstrijskimi deželami, po zedinjenju Italije in nastanku Avstro-Ogrske pa med novima državama. V drugo polovico 19. stoletja segajo začetki gojenja francoskih sort grozdja.01 tradicija


Constantini vina so sveža, zorjena, arhivska in unikatna, izredno kakovostna, bogatega telesa ter prefinjenega in obstojnega okusa. Njihova svežina je usklajena z vrhunsko in plemenito cvetico, kompleksnimi aromami in značilno mineralno noto, odraz sortnosti in terroirja. Constantini Vina imajo polno telo, strukturo, eleganco, zorjenost, ravno prav svežine in mehkobe ter dolgoživost.


Linija vin MUSE vsebuje naravno sušeno, izbrano grozdje, ki fermentira in zori posebej v barikih.


Vina Constantini so sinonim za konstantno vrhunsko kakovost.
01 tradicijaTo spletno mesto zaradi boljšega upravljanja in brskanja po njem uporablja piškotke (cookies). Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več informacij