 |
CABERNET SAUVIGNON
Eminent
VRHUNSKO VINO ZGP
IZBRANE LEGE
Elegantno, prefinjeno vino pridelano iz izbranega, najboljšega grozdja vinogradov sorte cabernet sauvignon na terasah.Tla in ekspozicija: večinoma so to laporji in peščenjaki flišne formacije iz eocena, ki so značilni za gričevnato območje z južno in jugovzhodno ekspozicijo.
Sorta grozdja: cabernet sauvignon Vinorodni okoliš: Goriška Brda Tla: fliš eocenskega izvora (lapor in peščenjak s prevladujočo glinasto komponento), z minerali in morskimi fosili bogata prst. Lega vinogradov: J, JV Vzgoja trt: enojni guyot Nadmorska višina vinogradov: 140 m Trgatev: Oktobra, ob polni zrelosti grozdja. Ročno obrano, izbrano grozdje. Skrbno ravnanje z grozdjem in moštom. Maceracija: Štirinajst dni v inoks posodah v stiku z jagodnimi kožicami. Dokončna fermentacija v inoks posodah. Sodi: Bariki (fr. barriques), izdelani po našem naročilu iz slovenskega hrasta, izbor. Zorenje: Tri leta v 225-litrskih hrastovih sodih (fr. barriques), po naravnem postopku. Zorenje se nadaljuje po vstekleničenju. Terciarne arome se razvijejo skozi nadaljnja leta. Sodi: Bariki (fr. barriques), izdelani po našem naročilu iz slovenskega hrasta, izbor. Sladkorna stopnja: suho Steklenice in embalaža: Steklenice Bordolese EUROPEA 0,75 l / karton 12 steklenic
Servirna temperatura: 18 °C Priporočamo, da steklenico odprete pred degustacijo. Razvoj arom se stopnjuje z dekantiranjem.
Opis: Temno rubinasta barva. Po daljšem zorenju pridobi opečnato rdeče odtenke. V cvetici zaznamo prefinjene, balzamične note zrelih gozdnih sadežev in temnega suhega sadja, vse elegantno obogateno z mehko pikantnostjo. Usklajenost kompleksnih arom s prijetno kislino in zrelimi tanini. Strukturno in elegantno vino polnega telesa, mineralnost, odraz sortnosti in terroirja. Zorjeno vino. Dolg, svež in plemenit pookus.
Izvrsten potencial za zorenje v steklenici.
Gastronomske kombinacije Predjedi: mesni narezki Predjedi: treviški radič iz pečice Predjedi: široki rezanci z mesnimi omakami Meso: petelin v vinski omaki Rdeče meso: volovski rep v v vinski omaki Rdeče meso: biftek z omako Rdeče meso: Zrezek s Petimi Začimbami na Žaru Rdeče meso: Florentinski zrezek Divjačina: divjačina pečena v kruhovem testu, zarebrnica divjega prašiča Siri: zreli siri
CABERNET SAUVIGNON Eminent doseže največjo izraženost v prvih osmih letih, nato pa ob ustreznih pogojih hranjenja v steklenici preseže deset let in več.
CABERNET SAUVIGNON Eminent s potencialom zorenja v steklenici deset let in več. Bogata struktura in harmonija arom z leti zorenja pridobivata kompleksnost, eleganco, mehkobo in buke. Zaradi ustreznega micro-terroirja in naravnega načina pridelave vino ohranja svežino, sadnost, polnost okusa in vitalnost.
NAGRADE
PRESS PRIZE EMOZIONI DAL MONDO ITALIA
ZLATA MEDALJA GREAT AMERICAN INTERNATIONAL WINE COMPETITION USA
|