cabernet-sauvignon

CABERNET SAUVIGNON Eminent

VRHUNSKO VINO ZGP

IZBRANE LEGE

Pridelan iz izbranega, najboljšega grozdja vinogradov sorte cabernet sauvignon na terasah.

Sorta grozdja: cabernet sauvignon
Vinorodni okoliš: Goriška Brda
Tla: fliš eocenskega izvora (lapor in peščenjak), z minerali bogata prst.
Lega vinogradov: J, JV
Vzgoja trt: enojni guyot
Nadmorska višina vinogradov: 140 m
Trgatev: Oktobra, ob polni zrelosti grozdja. Ročno obrano, izbrano grozdje. Skrbno ravnanje z grozdjem in moštom.
Maceracija: Štirinajst dni v inoks posodah v stiku z jagodnimi kožicami. Dokončna fermentacija v inoks posodah.
Zorenje:  Tri leta v 225-litrskih hrastovih sodih (fr. barriques), po naravnem postopku. Zorenje se nadaljuje po vstekleničenju.
Sodi:  Bariki (fr. barriques), izdelani po našem naročilu iz slovenskega hrasta, izbor.
Sladkorna stopnja: suho
Vino ni filtrirano.
Steklenice in embalaža: Steklenice Bordolese EUROPEA 0,75 l / kartoni po 12 steklenic

Servirna temperatura: 18 °C
Priporočamo, da steklenico odprete pred degustacijo. Razvoj arom se stopnjuje z dekantiranjem.
Opis:  Intenzivna, rubinasto rdeča barva. Po daljšem zorenju pridobi opečnato rdeče odtenke. V cvetici zaznamo črni ribez, borovnice, suhe slive, usnje iz ozadja, vse elegantno obogateno z mehko pikantnostjo. Usklajenost kompleksnih arom s prijetno kislino in zrelimi tanini. Strukturno in elegantno vino polnega telesa, odraz sortnosti in terroirja. Mineralno vino. Bogat, dolg in plemenit pookus.

Izvrsten potencial za zorenje v steklenici.

Gastronomske kombinacije
Predjedi: mesni narezki
Predjedi: široki rezanci z mesnimi omakami
Meso: petelin v vinski omaki
Rdeče meso: volovski rep v v vinski omaki
Rdeče meso: biftek z omako
Rdeče meso: Florentinski zrezek
Divjačina: divjačina pečena v kruhovem testu, zarebrnica divjega prašiča
Siri: zreli siri

CABERNET SAUVIGNON Eminent doseže največjo izraženost v prvih osmih letih, nato pa lahko ob ustreznih pogojih hranjenja v steklenici preseže deset let in več.

CABERNET SAUVIGNON Eminent s potencialom zorenja v steklenici deset let in več. Bogata struktura in harmonija arom z leti zorenja pridobivata kompleksnost, eleganco in buke. Zaradi ustreznega micro-terroirja in naravnega načina pridelave vino ohranja svežino, sadnost, polnost okusa in vitalnost.

NAGRADE

PRESS PRIZE EMOZIONI DAL MONDO ITALIA
ZLATA MEDALJA GREAT AMERICAN INTERNATIONAL WINE COMPETITION USA

1 bronze 1 bronze

Rdeče vino. Suho vino.
Tla: Fliš – opoka eocenskega izvora (lapor in peščenjak). Izbrane lege in grozdja – mikro-terroir.
Maceracija: 14 dni v inoks posodah v stiku z jagodnimi kožicami. Dokončna fermentacija pri kontrolirani temperaturi v inoks posodah.
Zorenje: 2 leti v hrastovih sodih.

To spletno mesto zaradi boljšega upravljanja in brskanja po njem uporablja piškotke (cookies). Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več informacij