cabernet-sauvignon

MAGNOLIJA

KAKOVOSTNO VINO ZGP

Cabernet sauvignon MAGNOLIJA pridelan iz grozdja vinogradov na terasah.

Sorta grozdja: cabernet sauvignon
Vinorodni okoliš: Goriška Brda
Tla: fliš eocenskega izvora (lapor in peščenjak), prst bogata z minerali.
Lega vinogradov: J
Vzgoja trt: enojni guyot
Nadmorska višina vinogradov: 90 m
Trgatev: Oktobra, ob polni zrelosti grozdja. Ročno obrano grozdje. Skrbno ravnanje z grozdjem in moštom.
Maceracija: Deset dni v inoks posodi v stiku z jagodnimi kožicami. Dokončna fermentacija v inoks posodah.
Zorenje: Dve leti v hrastovih sodih. Zorenje se nadaljuje po vstekleničenju.
Sladkorna stopnja: suho
Steklenice in embalaža: Steklenice Bordolese EUROPEA 0,75 l / kartoni po 12 steklenic in steklenice Bordolese VERONA 1,5 L / kartoni po 6 steklenic

Servirna temperatura: 18 °C
Opis: Rubinasto rdeča barva z granatnimi odsevi. Arome zrelih gozdnih sadežev, črnega ribeza, rženega kruha in finih začimb v harmoniji s prijetno kislino. Vonjave po zorenju v lesu. Mineralno vino. V letih zorenja struktura pridobiva na eleganci in prefinjenosti okusa ter ohranja svežino in sadnost. Plemenit pookus.

Gastronomske kombinacije
Predjedi: mesni narezki
Predjedi: terina z divjačino
Predjedi: testenine z aromatičnimi omakami
Predjedi: pražena jetrca v vinski omaki
Predjedi: goveji jezik v vinski omaki
Ribe: mediteranski golaž, tuna, losos na žaru
Rdeče meso: pečena svinjina, biftek
Divjačina: fazan, raca, račji file v borovničevi omaki
Siri: zreli siri


CABERNET SAUVIGNON MAGNOLIJA doseže največjo izraženost v prvih osmih letih, nato pa lahko ob ustreznih pogojih hranjenja v steklenici preseže deset let in več.

CABERNET SAUVIGNON MAGNOLIJA s potencialom zorenja v steklenici deset let in več. Struktura in harmonija arom z leti zorenja pridobivata kompleksnost in buke. Zaradi ustreznega micro-terroirja in naravnega načina pridelave vino ohranja svežino, sadnost, polnost okusa in vitalnost.


Rdeče vino. Suho vino.
Tla: Fliš – opoka eocenskega izvora (lapor in peščenjak). Izbrane lege in grozdja – mikro-terroir.
Maceracija: 14 dni v inoks posodah v stiku z jagodnimi kožicami. Dokončna fermentacija pri kontrolirani temperaturi v inoks posodah.
Zorenje: 2 leti v hrastovih sodih.

To spletno mesto zaradi boljšega upravljanja in brskanja po njem uporablja piškotke (cookies). Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več informacij