MAGNOLIJA
KAKOVOSTNO VINO ZGP
Cabernet sauvignon MAGNOLIJA pridelan iz grozdja vinogradov na terasah.
Sorta grozdja: cabernet sauvignon Vinorodni okoliš: Goriška Brda Tla: fliš eocenskega izvora (lapor in peščenjak), prst bogata z minerali. Lega vinogradov: J Vzgoja trt: enojni guyot Nadmorska višina vinogradov: 90 m Trgatev: Oktobra, ob polni zrelosti grozdja. Ročno obrano grozdje. Skrbno ravnanje z grozdjem in moštom. Maceracija: Deset dni v inoks posodi v stiku z jagodnimi kožicami. Dokončna fermentacija v inoks posodah. Zorenje: Dve leti v hrastovih sodih. Zorenje se nadaljuje po vstekleničenju. Sladkorna stopnja: suho Steklenice in embalaža: Steklenice Bordolese EUROPEA 0,75 l / kartoni po 12 steklenic in steklenice Bordolese VERONA 1,5 L / kartoni po 6 steklenic
Servirna temperatura: 18 °C
Opis: Rubinasto rdeča barva z granatnimi odsevi. Arome zrelih gozdnih sadežev, črnega ribeza, rženega kruha in finih začimb v harmoniji s prijetno kislino. Vonjave po zorenju v lesu. Mineralno vino. V letih zorenja struktura pridobiva na eleganci in prefinjenosti okusa ter ohranja svežino in sadnost. Plemenit pookus.
Gastronomske kombinacije Predjedi: mesni narezki Predjedi: terina z divjačino Predjedi: testenine z aromatičnimi omakami Predjedi: pražena jetrca v vinski omaki Predjedi: goveji jezik v vinski omaki Ribe: mediteranski golaž, tuna, losos na žaru Rdeče meso: pečena svinjina, biftek Divjačina: fazan, raca, račji file v borovničevi omaki Siri: zreli siri
CABERNET SAUVIGNON MAGNOLIJA doseže največjo izraženost v prvih osmih letih, nato pa lahko ob ustreznih pogojih hranjenja v steklenici preseže deset let in več.
CABERNET SAUVIGNON MAGNOLIJA s potencialom zorenja v steklenici deset let in več. Struktura in harmonija arom z leti zorenja pridobivata kompleksnost in buke. Zaradi ustreznega micro-terroirja in naravnega načina pridelave vino ohranja svežino, sadnost, polnost okusa in vitalnost.
|