MAGNOLIJA
CABERNET SAUVIGNON
KAKOVOSTNO VINO ZGP
CABERNET SAUVIGNON MAGNOLIJA pridelan iz grozdja vinogradov na terasah. Tla in ekspozicija: večinoma so to laporji in peščenjaki flišne formacije iz eocena, ki so značilni za gričevnato območje z južno in jugovzhodno ekspozicijo.
Sorta grozdja: cabernet sauvignon Vinorodni okoliš: Goriška Brda Tla: fliš eocenskega izvora (lapor in peščenjak s prevladujočo glinasto komponento), z minerali in morskimi fosili bogata prst. Lega vinogradov: J Vzgoja trt: enojni guyot Nadmorska višina vinogradov: 90 m Trgatev: Oktobra, ob polni zrelosti grozdja. Ročno obrano grozdje. Skrbno ravnanje z grozdjem in moštom. Maceracija: Deset dni v inoks posodi v stiku z jagodnimi kožicami. Dokončna fermentacija v inoks posodah. Sodi: Bariki (fr. barriques), izdelani po našem naročilu iz slovenskega hrasta, izbor. Zorenje: Dve leti v hrastovih sodih. Zorenje se nadaljuje po vstekleničenju. Sladkorna stopnja: suho Steklenice in embalaža: Steklenice Bordolese EUROPEA 0,75 l / karton 12 steklenic in steklenice Bordolese VERONA 1,5 L / karton 6 steklenic
Servirna temperatura: 18 °C
Opis: Rubinasto rdeča barva z granatnimi odsevi. Arome zrelih gozdnih sadežev in črnih češenj v harmoniji s prijetno kislino, vse elegantno obogateno z mehko pikantnostjo. Uravnotežen vonj začimb. Mineralno vino. V letih zorenja struktura pridobiva na eleganci in prefinjenosti okusa ter ohranja svežino in sadnost. Plemenit pookus.
Gastronomske kombinacije Predjedi: mesni narezki Predjedi: terina z divjačino Predjedi: telečja jetrca na žaru Predjedi: testenine z aromatičnimi omakami Ribe: tuna, losos na žaru, mediteranski golaž Rdeče meso: kuhano meso Rdeče meso: svinjska potrebušnina, biftek z omako Divjačina: fazan, račji file v vinski omaki Divjačina: srnin file na žaru Siri: zreli siri
CABERNET SAUVIGNON MAGNOLIJA doseže največjo izraženost v prvih osmih letih, nato pa ob ustreznih pogojih hranjenja v steklenici preseže deset let in več.
CABERNET SAUVIGNON MAGNOLIJA s potencialom zorenja v steklenici deset let in več. Struktura in harmonija arom z leti zorenja pridobivata kompleksnost in buke. Zaradi ustreznega micro-terroirja in naravnega načina pridelave vino ohranja svežino, sadnost, polnost okusa in vitalnost.
|