muse merlot manj

MUSE EXTRA

Syrah - Cabernet Sauvignon - Merlot - Cabernet Franc


KAKOVOSTNO VINO ZGP

IZBRANE LEGE

PREMIUM VINO Unikatna Zvrst MUSE EXTRA, ki vsebuje 70 % Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc.

Prefinjena Zvrst bogatih in intenzivnih not, svežine, polnega telesa ter mehkejših taninov.

Vibrantno Vino, pridelano iz izbranega, najboljšega grozdja vinogradov na terasah, izbrane in preizkušene lege. Zvrst, ki zori le ob najboljših letinah, izbor. Iz grozdja Syrah lahko pridelamo zelo elegantna vina, ki lepo zorijo.

Vino za posebne priložnosti, odlična struktura. Omamna Zvrst, del naravno sušenega, izbranega grozdja sorte merlot.

Etiketa je izdelana iz najkakovostnejših materialov.

Sorta grozdja:  Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc
Vinorodni okoliš: Goriška brda
Tla: fliš eocenskega izvora (lapor in peščenjak s prevladujočo glinasto komponento), z minerali in morskimi fosili bogata prst.
Lega vinogradov: JV
Nadmorska višina vinogradov: 150 m
Vzgoja trt: enojni guyot
Trgatev: Konec Septembra, začetek Oktobra, ob polni zrelosti grozdja.Ročno obrano, izbrano, najboljše grozdje.. Skrbno ravnanje z grozdjem in moštom.
Maceracija: Devetnajst dni v hrastovih posodah v stiku z jagodnimi kožicami. Dokončna fermentacija v barikih (fr. barriques). Fermentacija poteka z lastnimi kvasovkami.
Sodi:Bariki (fr. barriques), izdelani po našem naročilu iz slovenskega hrasta, izbor.

Naravno sušeno, izbrano grozdje sorte merlot fermentira in zori posebej v barikih (fr. barriques).

Zorenje: Štiri leta v 225-litrskih hrastovih sodih (barriques), po naravnem postopku. Po degustaciji vina združimo v Zvrst MUSE EXTRA . Zorenje se nadaljuje po vstekleničenju. TERCIARNE AROME se razvijejo skozi nadaljnja leta.

Sladkorna stopnja: suho
Vino ni filtrirano.
Steklenice in embalaža: Steklenice Bordolese GOLIA 0,75 l / karton 6 steklenic.

Servirna temperatura: 18–20 °C.
Priporočamo, da steklenico odprete pred degustacijo. Razvoj arom se stopnjuje z dekantiranjem.

Opis: Temno rubinasta barva. Prefinjena, plemenita cvetica, z intenzivno aromo vijolic in elegantno pikantnostjo. Bogata, polna in gladka tekstura z obilico balzamičnih not črnega in rdečega sadja, borovnic, sladkega korena in črnega ribeza. Sladke začimbe, temno suho sadje in kardamom se zadržijo v dolgem, obstojnem oglenem zaključku. Vino je polnega telesa,  kompleksno, prefinjeno, z zrelimi in mehkimi tanini ter živahno, uravnoteženo kislino. Dolg, svež in plemenit pookus. Vibrantno Vino.

Izvrsten potencial za zorenje v steklenici.

Gastronomske kombinacije
Rdeče meso v skoraj vseh oblikah: na žaru, dušeno, dimljeno ali pečeno. Izkoristite pikanten značaj vina tako, da začimbe in papriko vključite v marinade, prelive, omake ali spremljajoče priloge. Pri pečeni svinjini in divjačini, zlasti če je poudarjena z začimbami, se pokaže sadni značaj vina.

Zvrst MUSE EXTRA doseže največjo izraženost v prvih dvanajstih letih, nato pa ob ustreznih pogojih hranjenja v steklenici preseže sedemnajst let in več.

Zvrst MUSE EXTRA s potencialom zorenja v steklenici petnajst let in več.. Bogata struktura in harmonija arom z leti zorenja pridobivata kompleksnost, eleganco, mehkobo in buke. Zaradi ustreznega micro-terroirja in naravnega načina pridelave vino ohranja svežino, sadnost, polnost okusa in vitalnost.







To spletno mesto zaradi boljšega upravljanja in brskanja po njem uporablja piškotke (cookies). Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več informacij