|
MUSE GOLD
Chardonnay – Sauvignon – Sauvignon Vert
KAKOVOSTNO VINO ZGP
IZBRANE LEGE
Kompleksnejša zvrst polnega telesa, pridelana iz izbranega, najboljšega grozdja vinogradov sort chardonnay, sauvignon, zeleni sauvignon. Vse tri sorte so zasajene na terasastih, izbranih in preizkušenih legah. Primerna klima in sestava tal. Zvrst, ki zori le ob najboljših letinah, izbor. Vino za posebne priložnosti, odlična struktura. Etiketa je izdelana iz najkakovostnejših materialov.
Sorta grozdja: chardonnay, sauvignon, zeleni sauvignon Vinorodni okoliš: Goriška Brda Tla: fliš eocenskega izvora (lapor in peščenjak), z minerali bogata prst. Lege vinogradov: JV Nadmorska višina: 100 m Vzgoja trt: enojni guyot Trgatev: Septembra, ob polni zrelosti grozdja. Ročno obrano, izbrano najboljše grozdje. Skrbno ravnanje z grozdjem in moštom. Maceracija: 20 ur v stiku z jagodnimi kožicami pri 12 ° C Stiskanje v pnevmatski stiskalnici, pretok vsake sorte posebej v nove, za to izbrane barrique sode in sode iz akacije.
Fermentacija: 20 dni v sodih na finih drožeh. Vsaka sorta fermentira posebej v novih 225 - litrskih hrastovih
sodih (barrique) in 225 - litrskih sodih iz akacije. Fermentacija poteka z lastnimi kvasovkami. Zorenje: V novih 225 - litrskih hrastovih sodih (barrique) in 225 - litrskih sodih iz
akacije vino zori 1 leto in pol po naravnem postopku. Tedensko mešamo in dvigujemo usedlino v sodih, vino pridobi in ohranja naravne arome ter pridobi potencial zorenja. Po degustaciji vina združimo v zvrst MUSE GOLD. Zorenje se nadaljuje po vstekleničenju. Sladkorna stopnja: suho Steklenice in embalaža: Steklenice Bordolese GOLIA 0,75 l / kartoni po 6 steklenic.
Servirna temperatura: 12° C Priporočamo, da steklenico odprete pred degustacijo. Razvoj arom se stopnjuje z dekantiranjem. Opis: Kristalna, zlato rumena barva. Po daljšem zorenju pridobi jantarne odtenke. Fin, intenziven in plemenit vonj. Kompleksne arome zrelih citrusov, akacije, lilije, limonine marmelade in sušene marelice postopoma prehajajo v arome praženega suhega sadja, lešnika in karamele. Zrele arome tropskega sadja se ovijejo v žajbelj in baziliko medtem ko slastno pikantni občutki belega popra in ingverja dopolnjujejo cvetico.
Strukturno in persistentno vino prefinjenega okusa. Suho, unikatno in mineralno vino. Bogata zvrst s plemenitim pookusom.
Izvrsten potencial za zorenje v steklenici.
Gastronomske kombinacije Predjedi: jastog z belimi tartufi, sadjem Predjedi: kremni brodet z mešanimi školjkami Predjedi: svež losos, parmezan in artičoki Testenine: z belim ragujem, jurčki, belimi tartufi Zelenjavni krožnik: artičoki, bučke, paprika Ribe: romb, škarpena, ribon Belo meso: pegatka, zajec s suhim sadjem
Glavne jedi: jajca s tartufi in šparglji, telečja pečenka Divjačina: fazan iz pečice, prepelica v vinski omaki Siri: kremasti mastni siri, zreli pikantni siri
Zvrst MUSE GOLD doseže največjo izraženost v prvih desetih letih, nato pa lahko ob ustreznih pogojih hranjenja v steklenici preseže petnajst let in več.
Zvrst MUSE GOLD s potencialom zorenja v steklenici petnajst let in več. Bogata struktura in harmonija arom z leti zorenja pridobivata kompleksnost, eleganco in buke. Zaradi ustreznega micro-terroirja in naravnega načina pridelave vino ohranja svežino, sadnost, polnost okusa in vitalnost.
NAGRADE
ZLATA MEDALJA VINO LJUBLJANA SLOVENIA SREBRNA MEDALJA GREAT AMERICAN INTERNATIONAL WINE COMPETITION USA
|