muse gold   

MUSE GOLD

Chardonnay – Sauvignon – Sauvignon Vert


KAKOVOSTNO VINO ZGP

IZBRANE LEGE

Zvrst, ki predstavlja terroir in sorte grozdja z vrhunskimi cvetnimi in sadnimi aromami.
Kompleksnejša zvrst polnega telesa, pridelana iz izbranega, najboljšega grozdja vinogradov sort chardonnay, sauvignon, zeleni sauvignon. Vse tri sorte so zasajene na terasastih, izbranih in preizkušenih legah. Primerna klima in sestava tal. Zvrst, ki zori le ob najboljših letinah, izbor.

Vino za posebne priložnosti, odlična struktura.

Etiketa je izdelana iz najkakovostnejših materialov.

Sorta grozdja: chardonnay, sauvignon, zeleni sauvignon
Vinorodni okoliš: Goriška Brda
Tla: fliš eocenskega izvora (lapor in peščenjak s prevladujočo glinasto komponento), z minerali in morskimi fosili bogata prst.
Lege vinogradov: JV
Nadmorska višina: 130 m
Vzgoja trt: enojni guyot
Trgatev: Septembra, ob polni zrelosti grozdja. Ročno obrano, izbrano najboljše grozdje. Skrbno ravnanje z grozdjem in moštom. 
Sodi: Bariki (fr. barriques) in akacija 225 litrski, izdelani po našem naročilu iz slovenskega hrasta in akacije, izbor.
Maceracija: Dvajset ur v cisterni v stiku z jagodnimi kožicami pri 12 ° C Stiskanje v pnevmatski stiskalnici, pretok vsake sorte posebej v nove, za to izbrane barik sode (fr. barriques) in sode iz akacije.
Fermentacija: Dvajset dni v sodih na finih drožeh. Vsaka sorta fermentira posebej v novih 225 - litrskih hrastovih sodih (fr. barriques) in 225 - litrskih sodih iz akacije. Fermentacija poteka z lastnimi kvasovkami. Vino odleži na drožeh in tako pridobi močnejši in bolj kremast okus ter boljši potencial za zorenje.  
Zorenje: Vino zori eno leto in pol po naravnem postopku v novih 225 – litrskih hrastovih sodih (fr. barriques) in 225 – litrskih sodih iz akacije. Da vino pridobi in ohranja naravne arome ter pridobi potencial zorenja tedensko mešamo in dvigujemo usedlino v sodih. Po degustaciji vina združimo v Zvrst MUSE GOLD. Zorenje se nadaljuje po vstekleničenju. Terciarne arome se razvijejo skozi nadaljnja leta.
Sladkorna stopnja: suho
Steklenice in embalaža: Steklenice Bordolese GOLIA 0,75 l / kartoni po 6 steklenic.

Servirna temperatura: 12° C
Priporočamo, da steklenico odprete pred degustacijo. Razvoj arom se stopnjuje z dekantiranjem.
Opis:  Kristalna, zlato rumena barva. Po daljšem zorenju pridobi jantarne odtenke. Fin, intenziven in plemenit vonj. Kompleksne arome zrelih citrusov, akacijevih cvetov, lilije, jagode, limonine marmelade in sušene marelice postopoma prehajajo v arome, praženega suhega sadja, lešnika, kandiranega sadja, medu in karamele. Zrele arome tropskega sadja se ovijejo v žajbelj in baziliko, medtem ko slastno pikantni občutki belega popra in ingverja dopolnjujejo cvetico. Strukturno in persistentno vino prefinjenega okusa. Suho, unikatno in mineralno vino. Polno telo. Bogata zvrst s plemenitim pookusom.

Izvrsten potencial za zorenje v steklenici.

Gastronomske kombinacije
Predjedi: jastog z belimi tartufi, sadjem
Predjedi: kremni brodet z mešanimi školjkami
Predjedi: svež losos, parmezan in artičoki
Predjedi: dimljen losos
Testenine: z belim ragujem, jurčki, belimi tartufi
Zelenjavni krožnik: artičoki, bučke, paprika
Ribe: romb, škarpena, ribon, losos
Belo meso: račji file v vinski omaki
Belo meso: pegatka, zajec s suhim sadjem
Glavne jedi: telečja pečenka
Divjačina: fazan iz pečice, prepelica v vinski omaki
Siri: kremasti mastni siri, zreli pikantni siri

Zvrst MUSE GOLD doseže največjo izraženost v prvih desetih letih, nato pa ob ustreznih pogojih hranjenja v steklenici preseže petnajst let in več.

Zvrst MUSE GOLD s potencialom zorenja v steklenici petnajst let in več. Bogata struktura in harmonija arom z leti zorenja pridobivata kompleksnost, eleganco in buke. Zaradi ustreznega micro-terroirja in naravnega načina pridelave vino ohranja svežino, sadnost, polnost okusa in vitalnost.

NAGRADE

ZLATA MEDALJA VINO LJUBLJANA SLOVENIA
SREBRNA MEDALJA GREAT AMERICAN INTERNATIONAL WINE COMPETITION USA

gold_medal_africa medaglia-doro
To spletno mesto zaradi boljšega upravljanja in brskanja po njem uporablja piškotke (cookies). Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več informacij