 |
CABERNET FRANC
Eminent
VRHUNSKO VINO ZGP
IZBRANE LEGE
Elegantno, prefinjeno vino pridelano iz izbranega, najboljšega grozdja vinogradov sorte cabernet franc na terasah.Tla in ekspozicija: večinoma so to laporji in peščenjaki flišne formacije iz eocena, ki so značilni za gričevnato območje z južno in jugovzhodno ekspozicijo.
Sorta grozdja: cabernet franc Vinorodni okoliš: Goriška Brda Tla: fliš eocenskega izvora (lapor in peščenjak s prevladujočo glinasto komponento), z minerali in morskimi fosili bogata prst. Lega vinogradov: J, JV Vzgoja trt: enojni guyot Nadmorska višina: 130 m Trgatev: Oktobra, ob polni zrelosti grozdja. Ročno obrano, izbrano grozdje. Skrbno ravnanje z grozdjem in moštom. Maceracija: Štirinajst dni v inoks posodah v stiku z jagodnimi kožicami. Dokončna fermentacija v inoks posodah. Sodi: Bariki (fr. barriques), izdelani po našem naročilu iz slovenskega hrasta, izbor. Zorenje: Tri leta v 225-litrskih hrastovih sodih (fr. barriques), po naravnem postopku. Zorenje se nadaljuje po vstekleničenju. Terciarne arome se razvijejo skozi nadaljnja leta. Sodi: Bariki (fr. barriques), izdelani po našem naročilu iz slovenskega hrasta, izbor. Sladkorna stopnja: suho Steklenice in embalaža: Steklenice Bordolese EUROPEA 0,75 l/karton 12 steklenic
Servirna temperatura: 18 °C Priporočamo, da steklenico odprete pred degustacijo. Razvoj arom se stopnjuje z dekantiranjem.
Opis: Rubinasto rdeča barva. Po daljšem zorenju pridobi rubinasto opečnate odtenke. Kompleksna in balzamična cvetica. Na okusu črne češnje, vijolice, paprika, zelen poper in hrastove note, vse elegantno obogateno z mehko pikantnostjo. Harmoničen in persistenten okus s prijetno svežino. Uglajeni tanini. Zorjeno in elegantno vino polnega telesa. Plemenit, svež in dolg pookus.
Izvrsten potencial za zorenje v steklenici.
Gastronomske kombinacije Predjedi: pikantni mesni narezki Predjedi: briška mlada salama v Rdečem vinu Predjedi: ravijoli z žajbljem Rdeče meso: dimljen goveji jezik Rdeče meso: volovski rep v vinski omaki Rdeče meso: Zrezek s Petimi Začimbami na Žaru Rdeče meso: Florentinski zrezek Divjačina: divjačina z brinjem Divjačina: zarebrnica divjega prašiča, jelenov file v vinski omaki Siri: zreli siri
CABERNET FRANC Eminent doseže največjo izraženost v prvih osmih letih, nato pa ob ustreznih pogojih hranjenja v steklenici preseže deset let in več.
CABERNET FRANC Eminent s potencialom zorenja v steklenici deset let in več. Bogata struktura in harmonija arom z leti zorenja pridobivata kompleksnost, eleganco, mehkobo in buke. Zaradi ustreznega micro-terroirja in naravnega načina pridelave vino ohranja svežino, sadnost, polnost okusa in vitalnost.
|