merlot

CABERNET FRANC Eminent

VRHUNSKO VINO ZGP

IZBRANE LEGE

Pridelan iz izbranega grozdja vinogradov cabernet franc na terasah.

Sorta grozdja: cabernet franc
Vinorodni okoliš:Goriška Brda
Tla: fliš eocenskega izvora (lapor in peščenjak), prst bogata z minerali.
Lega vinogradov: J, JV
Vzgoja trt: enojni guyot
Nadmorska višina: 120 m
Trgatev: Oktobra, ob polni zrelosti grozdja.
Ročno obrano, izbrano grozdje. Skrbno ravnanje z grozdjem in moštom.
Maceracija: 14 dni v inoks posodah v stiku z jagodnimi kožicami. Dokončna fermentacija v inoks posodah.
Zorenje: 3 leta v 225-litrskih hrastovih sodih (barrique), po naravnem postopku.
Sladkorna stopnja: suho
Vino ni filtrirano.
Embalaža: Bordolese EUROPEA 0,75 l/kartoni po 12 steklenic.
Servirna temperatura: 18 °C
Priporočamo, da steklenico odprete pred degustacijo. Razvoj aromatike se stopnjuje z dekantiranjem.
Opis: Intenzivna rubinasto rdeča barva. Cvetica je zorjena, kompleksna, plemenita. Na okusu črne češnje, rdeče sadje, paprika, poper, hrastove note. Harmoničen in persistenten okus s prijetno svežino in mineralno noto. Uglajeni tanini. Elegantno vino polnega telesa. Plemenit pookus.

Izvrsten potencial za zorenje v steklenici.

Gastronomske kombinacije
Predjedi: ravijoli z žajbljem
Predjedi: terina z divjačino
Rdeče meso: Florentinski zrezek
Divjačina: zarebrnica divjega prašiča, jelenov file v vinski omaki
Siri: zreli siri

CABERNET FRANC Eminent s potencialom zorenja v steklenici 12 let in več. Bogata struktura in harmonija arom z leti zorenja pridobiva kompleksnost, eleganco in buke. Zaradi ustreznega micro-terroirja in naravnega načina pridelave vino ohranja svežino, polnost okusa in vitalnost.


Rdeče vino. Suho vino.

Tla: Fliš eocenskega izvora (lapor in peščenjak). Izbrane lege in grozdje – mikro-terroir. 
Maceracija: 14 dni v inoks posodah v stiku z jagodnimi kožicami pri kontrolirani temperaturi. Dokončna fermentacija v inoks posodah.
Zorenje: 2 leti v hrastovih sodih.

To spletno mesto zaradi boljšega upravljanja in brskanja po njem uporablja piškotke (cookies). Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več informacij