merlot

CABERNET FRANC Eminent

VRHUNSKO VINO ZGP

IZBRANE LEGE

Pridelan iz izbranega, najboljšega grozdja vinogradov sorte cabernet franc na terasah.Tla in ekspozicija: večinoma so to laporji in peščenjaki flišne formacije iz eocena, ki so značilni za gričevnato območje z južno in jugovzhodno ekspozicijo.

Sorta grozdja: cabernet franc
Vinorodni okoliš: Goriška Brda
Tla: fliš eocenskega izvora (lapor in peščenjak s prevladujočo glinasto komponento), z minerali in morskimi fosili bogata prst.
Lega vinogradov: J, JV
Vzgoja trt: enojni guyot
Nadmorska višina: 130 m
Trgatev: Oktobra, ob polni zrelosti grozdja. Ročno obrano, izbrano grozdje. Skrbno ravnanje z grozdjem in moštom.
Maceracija: Štirinajst dni v inoks posodah v stiku z jagodnimi kožicami. Dokončna fermentacija v inoks posodah.
Sodi: Bariki (fr. barriques), izdelani po našem naročilu iz slovenskega hrasta, izbor.
Zorenje: Tri leta v 225-litrskih hrastovih sodih (fr. barriques), po naravnem postopku. Zorenje se nadaljuje po vstekleničenju. Terciarne arome se razvijejo skozi nadaljnja leta.
Sodi: Bariki (fr. barriques), izdelani po našem naročilu iz slovenskega hrasta, izbor.
Sladkorna stopnja: suho
Steklenice in embalaža: Steklenice Bordolese EUROPEA 0,75 l/kartoni po 12 steklenic.

Servirna temperatura: 18 °C
Priporočamo, da steklenico odprete pred degustacijo. Razvoj arom se stopnjuje z dekantiranjem.

Opis: Intenzivna rubinasto rdeča barva. Po daljšem zorenju pridobi rubinasto opečnate odtenke. Cvetica je zorjena, kompleksna in plemenita, vonj po tobaku, cigarah in usnju. Na okusu črne češnje, slivova marmelada, paprika, hrastove note, vse elegantno obogateno z mehko pikantnostjo. Harmoničen in persistenten okus s prijetno svežino in mineralno noto. Uglajeni tanini. Elegantno vino polnega telesa. Plemenit pookus.

Izvrsten potencial za zorenje v steklenici.

Gastronomske kombinacije
Predjedi: pikantni mesni narezki
Predjedi: briška mlada salama v Rdečem vinu
Predjedi: ravijoli z žajbljem
Rdeče meso: dimljen goveji jezik
Rdeče meso: volovski rep v vinski omaki
Rdeče meso: Florentinski zrezek
Divjačina: divjačina z brinjem
Divjačina: zarebrnica divjega prašiča, jelenov file v vinski omaki
Siri: zreli siri

CABERNET FRANC Eminent doseže največjo izraženost v prvih osmih letih, nato pa ob ustreznih pogojih hranjenja v steklenici preseže deset let in več.

CABERNET FRANC Eminent s potencialom zorenja v steklenici deset let in več. Bogata struktura in harmonija arom z leti zorenja pridobivata kompleksnost, eleganco in buke. Zaradi ustreznega micro-terroirja in naravnega načina pridelave vino ohranja svežino, sadnost, polnost okusa in vitalnost.


Rdeče vino. Suho vino.

Tla: Fliš eocenskega izvora (lapor in peščenjak). Izbrane lege in grozdje – mikro-terroir. 
Maceracija: 14 dni v inoks posodah v stiku z jagodnimi kožicami pri kontrolirani temperaturi. Dokončna fermentacija v inoks posodah.
Zorenje: 2 leti v hrastovih sodih.



To spletno mesto zaradi boljšega upravljanja in brskanja po njem uporablja piškotke (cookies). Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več informacij