merlot

CABERNET FRANC

Eminent



VRHUNSKO VINO ZGP

IZBRANE LEGE

Elegantno, prefinjeno vino pridelano iz izbranega, najboljšega grozdja vinogradov sorte cabernet franc na terasah.Tla in ekspozicija: večinoma so to laporji in peščenjaki flišne formacije iz eocena, ki so značilni za gričevnato območje z južno in jugovzhodno ekspozicijo.

Sorta grozdja: cabernet franc
Vinorodni okoliš: Goriška Brda
Tla: fliš eocenskega izvora (lapor in peščenjak s prevladujočo glinasto komponento), z minerali in morskimi fosili bogata prst.
Lega vinogradov: J, JV
Vzgoja trt: enojni guyot
Nadmorska višina: 130 m
Trgatev: Oktobra, ob polni zrelosti grozdja. Ročno obrano, izbrano grozdje. Skrbno ravnanje z grozdjem in moštom.
Maceracija: Štirinajst dni v inoks posodah v stiku z jagodnimi kožicami. Dokončna fermentacija v inoks posodah.
Sodi: Bariki (fr. barriques), izdelani po našem naročilu iz slovenskega hrasta, izbor.
Zorenje: Tri leta v 225-litrskih hrastovih sodih (fr. barriques), po naravnem postopku. Zorenje se nadaljuje po vstekleničenju. Terciarne arome se razvijejo skozi nadaljnja leta.
Sodi: Bariki (fr. barriques), izdelani po našem naročilu iz slovenskega hrasta, izbor.
Sladkorna stopnja: suho
Steklenice in embalaža: Steklenice Bordolese EUROPEA 0,75 l/karton 12 steklenic

Servirna temperatura: 18 °C
Priporočamo, da steklenico odprete pred degustacijo. Razvoj arom se stopnjuje z dekantiranjem.

Opis: Rubinasto rdeča barva. Po daljšem zorenju pridobi rubinasto opečnate odtenke. Kompleksna in balzamična cvetica. Na okusu črne češnje, vijolice, paprika, zelen poper in hrastove note, vse elegantno obogateno z mehko pikantnostjo. Harmoničen in persistenten okus s prijetno svežino. Uglajeni tanini. Zorjeno in elegantno vino polnega telesa. Plemenit, svež in dolg pookus.

Izvrsten potencial za zorenje v steklenici.

Gastronomske kombinacije
Predjedi: pikantni mesni narezki
Predjedi: briška mlada salama v Rdečem vinu
Predjedi: ravijoli z žajbljem
Rdeče meso: dimljen goveji jezik
Rdeče meso: volovski rep v vinski omaki
Rdeče meso: Zrezek s Petimi Začimbami na Žaru
Rdeče meso: Florentinski zrezek
Divjačina: divjačina z brinjem
Divjačina: zarebrnica divjega prašiča, jelenov file v vinski omaki
Siri: zreli siri

CABERNET FRANC Eminent  doseže največjo izraženost v prvih osmih letih, nato pa ob ustreznih pogojih hranjenja v steklenici preseže deset let in več.

CABERNET FRANC Eminent  s potencialom zorenja v steklenici deset let in več. Bogata struktura in harmonija arom z leti zorenja pridobivata kompleksnost, eleganco, mehkobo in buke. Zaradi ustreznega micro-terroirja in naravnega načina pridelave vino ohranja svežino, sadnost, polnost okusa in vitalnost.


Rdeče vino. Suho vino.

Tla: Fliš eocenskega izvora (lapor in peščenjak). Izbrane lege in grozdje – mikro-terroir. 
Maceracija: 14 dni v inoks posodah v stiku z jagodnimi kožicami pri kontrolirani temperaturi. Dokončna fermentacija v inoks posodah.
Zorenje: 2 leti v hrastovih sodih.



To spletno mesto zaradi boljšega upravljanja in brskanja po njem uporablja piškotke (cookies). Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več informacij