vitis

VITIS Eminent

KAKOVOSTNO VINO ZGP

IZBRANE LEGE

Bela zvrst VITIS pridelana iz izbranega grozdja vinogradov na terasah. Chardonnay oblikuje strukturno in polno zvrst, sauvignon dodaja sortni karakter, odraz selekcije, vrste zemlje in mikroklime. Zeleni sauvignon dodaja sortno ekstraktnost. Zvrst je oblikovana skladno.

Sorta grozdja: chardonnay, sauvignon, zeleni sauvignon
Vinorodni okoliš: Goriška Brda
Tla: fliš eocenskega izvora (lapor in peščenjak), z minerali bogata prst.
Lega vinogradov: J
Vzgoja trt: enojni guyot
Nadmorska višina vinogradov: 80 m
Trgatev: Začetek septembra, ob polni zrelosti grozdja. Ročno obrano, izbrano grozdje. Skrbno ravnanje z grozdjem in moštom. 
Vinifikacija: Fermentacija vsake sorte posebej pri kontrolirani temperaturi v inoks posodah.
Maceracija: 12 ur.
Zorenje: 8 mesecev v inoks posodah, vsaka sorta posebej. Zorenje se nadaljuje po vstekleničenju.
Sladkorna stopnja: suho
Steklenice in embalaža: Steklenice Bordolese EUROPEA 0,75 l / kartoni po 12 steklenic

Servirna temperatura: 12 °C.
Opis: Kristalna, zlato rumena barva. Sveža in neusahljiva vinska cvetica. Na okusu zrela jabolka in hruške z dotikom citrusov in mandljev. Elegantno vino. Sočen okus z mineralnimi zaznavami, strukturno in kompleksno vino s prijetno kislino. Poln in saden pookus.

Gastronomske kombinacije
Predjedi: surovi morski krožniki
Predjedi: testenine z morskimi sadeži, jedi z belimi tartufi
Predjedi: zelenjavne juhe
Zelenjavni krožnik: šparglji
Ribe in lupinarji:  list na žaru, jastog 
Meso: mladi piščanec, svinjska ribica
Rdeče meso: kuhano meso
Rdeče meso: telečji medaljoni v pomarančni smetani, telečja pečenka
Siri: srednje zreli siri 

Zvrst VITIS Eminent doseže največjo izraženost v prvih šestih letih, nato pa lahko ob ustreznih pogojih hranjenja v steklenici preseže sedem let in več.

Zvrst VITIS Eminent s potencialom zorenja v steklenici sedem let in več. Bogata struktura in harmonija arom z leti zorenja pridobivata kompleksnost, eleganco in buke. Zaradi ustreznega micro-terroirja in naravnega načina pridelave vino ohranja svežino, polnost okusa in vitalnost.

NAGRADE

BRONASTA MEDALJA FINGER LAKES INTERNATIONAL WINE COMPETITION ZDA

1 bronze
Belo vino. Suho vino.
Tla: Fliš eocenskega izvora (lapor in peščenjak). Izbrane lege in grozdje – mikro terroir.
Maceracija: 12 ur.
Vinifikacija: Fermentacija pri kontrolirani temperaturi v inoks posodah.
Zorenje: 8 mesecev v inoks posodah.

To spletno mesto zaradi boljšega upravljanja in brskanja po njem uporablja piškotke (cookies). Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več informacij