 |
VITIS Eminent
KAKOVOSTNO VINO ZGP
IZBRANE LEGE
Bela zvrst VITIS pridelana iz izbranega grozdja vinogradov na terasah. Chardonnay oblikuje strukturno in polno zvrst, sauvignon dodaja sortni karakter, odraz selekcije, vrste zemlje in mikroklime, zeleni sauvignon dodaja sortno ekstraktnost. Zvrst je oblikovana skladno.
Sorta grozdja: chardonnay, sauvignon, zeleni sauvignon Vinorodni okoliš: Goriška Brda Tla: fliš eocenskega izvora (lapor in peščenjak), z minerali bogata prst. Lega vinogradov: J Vzgoja trt: enojni guyot Nadmorska višina vinogradov: 80 m Trgatev: Začetek septembra, ob polni zrelosti grozdja. Ročno obrano, izbrano grozdje. Skrbno ravnanje z grozdjem in moštom. Vinifikacija: Fermentacija vsake sorte posebej pri kontrolirani temperaturi v inoks posodah. Maceracija: dvanajst ur. Zorenje: Osem mesecev v inoks posodah, vsaka sorta posebej. Zorenje se nadaljuje po vstekleničenju. Sladkorna stopnja: suho Steklenice in embalaža: Steklenice Bordolese EUROPEA 0,75 l / kartoni po 12 steklenic
Servirna temperatura: 12 °C. Opis: Kristalna, zlato rumena barva. Sveža in neusahljiva vinska cvetica. Na okusu zrela jabolka, hruške in citrusi z dotikom mediteranskih zelišč in mandljev. Elegantna zvrst. Svež, sočen okus z mineralnimi zaznavami, strukturno in kompleksno vino. Poln in saden pookus.
Gastronomske kombinacije Predjedi: surovi morski krožniki
Predjedi: testenine z morskimi sadeži, jedi z belimi tartufi Predjedi: zelenjavne juhe Zelenjavni krožnik: šparglji Ribe in lupinarji: list na žaru, jastog Meso: mladi piščanec, svinjska ribica Rdeče meso: kuhano meso Rdeče meso: telečji medaljoni v pomarančni smetani, telečja pečenka Siri: srednje zreli siri
Zvrst VITIS Eminent doseže največjo izraženost v prvih šestih letih, nato pa lahko ob ustreznih pogojih hranjenja v steklenici preseže sedem let in več.
Zvrst VITIS Eminent s potencialom zorenja v steklenici sedem let in več. Bogata struktura in harmonija arom z leti zorenja pridobivata kompleksnost, eleganco in buke. Zaradi ustreznega micro-terroirja in naravnega načina pridelave vino ohranja svežino, sadnost, polnost okusa in vitalnost.
NAGRADE
BRONASTA MEDALJA FINGER LAKES INTERNATIONAL WINE COMPETITION ZDA
|