merlot

MERLOT Eminent

VRHUNSKO VINO ZGP

IZBRANE LEGE

Pridelan iz izbranega, najboljšega grozdja vinogradov sorte merlot na terasah. Svoj potencial izraža na specifični zemlji, legah ter mikroklimi z gladkim in strukturnim vinom izrazite barve.

Sorta grozdja: merlot
Vinorodni okoliš: Goriška Brda
Tla: fliš eocenskega izvora (lapor in peščenjak), z minerali bogata prst.
Lega vinogradov: JV
Vzgoja trt: enojni guyot
Nadmorska višina: 110 m
Trgatev: Oktobra, ob polni zrelosti grozdja. Ročno obrano, izbrano grozdje.
Skrbno ravnanje z grozdjem in moštom.
Maceracija: 14 dni v inoks posodah v stiku z jagodnimi kožicami. Dokončna fermentacija v inoks posodah.
Zorenje: 3 leta v 225-litrskih hrastovih sodih (barrique), po naravnem postopku. Zorenje se nadaljuje po vstekleničenju.
Sladkorna stopnja: suho
Vino ni filtrirano.
Steklenice in embalaža: Steklenice Bordolese EUROPEA 0,75 l / kartoni po 12 steklenic

Servirna temperatura: 18 °C
Priporočamo, da steklenico odprete pred degustacijo. Razvoj arom se stopnjuje z dekantiranjem.
Opis:  Intenzivna rubinasto rdeča barva. Po daljšem zorenju pridobi opečnato rdeče odtenke. Razkošna in unikatna vinska cvetica. Na okusu češnje, češnjev zavitek, češnje v likerju, sušene češnje s finimi začimbami. Kompleksen, strukturen in mineralen okus. Skladno vino polnega telesa s prijetno kislino in zrelimi, mehkimi tanini. Elegantno vino. Dolg in plemenit pookus.

Izvrsten potencial za zorenje v steklenici.

Gastronomske kombinacije
Predjedi: mesni narezki
Predjedi: gobe z rdečim vinom
Predjedi: široki rezanci z aromatičnimi omakami
Rdeče meso: goveji jezik v vinski omaki
Rdeče meso: svinjska potrebušnina
Rdeče meso: Florentinski zrezek
Divjačina: zarebrnica divjega prašiča, cmoki z divjačinskim ragujem
Siri: zreli siri

MERLOT Eminent doseže največjo izraženost v prvih osmih letih, nato pa lahko ob ustreznih pogojih hranjenja v steklenici preseže deset let in več.

MERLOT Eminent s potencialom zorenja v steklenici deset let in več. Bogata struktura in harmonija arom z leti zorenja pridobivata kompleksnost, eleganco in buke. Zaradi ustreznega micro-terroirja in naravnega načina pridelave vino ohranja svežino, polnost okusa in vitalnost.

NAGRADE

SREBRNA MEDALJA GREAT AMERICAN INTERNATIONAL WINE COMPETITION USA

vino forum 2016 

Rdeče vino. Suho vino.

Tla: Fliš eocenskega izvora (lapor in peščenjak). Izbrane lege in grozdje – mikro-terroir. 
Maceracija: 14 dni v inoks posodah v stiku z jagodnimi kožicami pri kontrolirani temperaturi. Dokončna fermentacija v inoks posodah.
Zorenje: 2 leti v hrastovih sodih.

To spletno mesto zaradi boljšega upravljanja in brskanja po njem uporablja piškotke (cookies). Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več informacij