MUSE RUBYMerlot - Cabernet Sauvignon - Cabernet FrancIZBRANE LEGE Zvrst, ki predstavlja terroir in sorte grozdja z vrhunskimi cvetnimi in sadnimi aromami. Kompleksnejše vino polnega telesa, pridelano iz izbranega, najboljšega grozdja sorte merlot, cabernet sauvignon in cabernet franc vinogradov na terasah. Izbrane in preizkušene lege, stari in preizkušeni kloni. Vino za posebne priložnosti, odlična struktura. Del naravno sušenega, izbranega grozdja sorte merlot. Zvrst, ki zori le ob najboljših letinah, izbor. Etiketa je izdelana iz najkakovostnejših materialov. Sorta grozdja: merlot, cabernet sauvignon in cabernet franc Naravno sušeno, izbrano grozdje sorte merlot fermentira in zori posebej v barikih (fr. barriques). Zorenje: Štiri leta v 225-litrskih hrastovih sodih (barriques), po naravnem postopku. Po degustaciji vina združimo v Zvrst MUSE RUBY. Zorenje se nadaljuje po vstekleničenju. Terciarne arome se razvijejo skozi nadaljnja leta.Sladkorna stopnja: suho Vino ni filtrirano. Steklenice in embalaža: Steklenice Bordolese GOLIA 0,75 l / kartoni po 6 steklenic. Servirna temperatura: 18–20 °C Priporočamo, da steklenico odprete pred degustacijo. Razvoj arom se stopnjuje z dekantiranjem. Opis: Globoka, temno rubinasta, rdeča barva. Po daljšem zorenju pridobi opečnato rdečo barvo z rubinastimi odtenki. Plemenita, intenzivna vinska cvetica. Fina in edinstvena aroma z notami zrelega rdečega sadja ter suhe slive. Uravnotežen lesni vonj, vonj po tobaku, cigarah in usnju, vse elegantno obogateno z mehko pikantnostjo. Zaključek je skoraj balzamičen z očitnimi notami evkaliptusa in likviricije. Močan, izjemno obdajajoč, uravnotežen in mehak okus. Odlično vino, koncentrirano z zrelimi in dobro premešanimi aromami in minerali. Dolg in plemenit pookus. Izvrsten potencial za zorenje v steklenici. Gastronomske kombinacije Zvrst MUSE RUBY doseže največjo izraženost v prvih desetih letih, nato pa lahko ob ustreznih pogojih hranjenja v steklenici preseže petnajst let in več. |
Rdeče vino. Suho vino.
Tla: Fliš – opoka eocenskega izvora (lapor in peščenjak). Izbrane lege in grozdja – mikro-terroir.
Maceracija: 14 dni v inoks posodah v stiku z jagodnimi kožicami. Dokončna fermentacija pri kontrolirani temperaturi v inoks posodah.
Zorenje: 2 leti v hrastovih sodih.