cabernet-sauvignon

MUSE RUBY

Merlot - Cabernet Sauvignon - Cabernet Franc


VRHUNSKO VINO ZGP

IZBRANE LEGE

Kompleksnejše vino polnega telesa, pridelano iz izbranega, najboljšega grozdja sorte merlot, cabernet sauvignon in cabernet franc vinogradov na terasah. Izbrane in preizkušene lege, stari in preizkušeni kloni. Zvrst, ki zori le ob najboljših letinah, izbor. Vino za posebne priložnosti, odlična struktura. Del naravno sušenega, izbranega grozdja sorte merlot.

Vino za posebne priložnosti, odlična struktura. Del naravno sušenega, izbranega grozdja sorte merlot. Etiketa je izdelana iz najkakovostnejših materialov.

Sorta grozdja: merlot, cabernet sauvignon in cabernet franc
Vinorodni okoliš: Goriška Brda
Tla: fliš eocenskega izvora (lapor in peščenjak), z minerali bogata prst.
Lega vinogradov: JV
Vzgoja trt: enojni guyot
Nadmorska višina vinogradov: 100 m
Trgatev: Oktobra, ob polni zrelosti grozdja. Ročno obrano, izbrano, najboljše grozdje. Skrbno ravnanje z grozdjem in moštom.
Maceracija: 18 dni v hrastovih posodah v stiku z jagodnimi kožicami. Dokončna fermentacija v barrique hrastovih sodih. Fermentacija poteka z lastnimi kvasovkami.
Naravno sušeno, izbrano grozdje sorte merlot fermentira in zori posebej v barrique hrastovih sodih.
Zorenje: 4 leta v 225-litrskih hrastovih sodih (barrique), po naravnem postopku. Zorenje se nadaljuje po vstekleničenju.
Sladkorna stopnja: suho
Vino ni filtrirano.
Steklenice in embalaža: Steklenice Bordolese GOLIA 0,75 l / kartoni po 6 steklenic.

Servirna temperatura: 18–20 °C
Priporočamo, da steklenico odprete pred degustacijo. Razvoj arom se stopnjuje z dekantiranjem.
Opis: Temno rubinasta, rdeča barva. Po daljšem zorenju pridobi opečnato rdečo barvo z rubinasto rdečimi odtenki. Plemenita, intenzivna vinska cvetica. Fina in edinstvena aroma z uravnoteženim lesnim vonjem, z notami zrelega rdečega sadja in slive, vse elegantno obogateno z mehko pikantnostjo. Zaključek je skoraj balzamičen z očitnimi notami evkaliptusa in likviricije. Močan, izjemno obdajajoč, uravnotežen in mehak okus. Odlično vino, koncentrirano z zrelimi in dobro premešanimi aromami in minerali. Dolg in plemenit pookus.

Izvrsten potencial za zorenje v steklenici.

Gastronomske kombinacije
Predjedi: jelenov karpačo z gozdnimi sadeži
Glavne jedi: volovski rep v vinski omaki
Glavne jedi: biftek s klobuki jurčkov na žerjavici
Glavne jedi: Florentinski zrezek
Divjačina: divjačina z brinjem
Divjačina: jelenov file v vinski omaki, zarebrnica divjega prašiča
Siri: zreli siri


Zvrst MUSE RUBY doseže največjo izraženost v prvih desetih letih, nato pa lahko ob ustreznih pogojih hranjenja v steklenici preseže petnajst let in več.

Zvrst MUSE RUBY s potencialom zorenja v steklenici petnajst let in več. Bogata struktura in harmonija arom z leti zorenja pridobivata kompleksnost, eleganco in buke. Zaradi ustreznega micro-terroirja in naravnega načina pridelave vino ohranja svežino, polnost okusa in vitalnost.


Rdeče vino. Suho vino.
Tla: Fliš – opoka eocenskega izvora (lapor in peščenjak). Izbrane lege in grozdja – mikro-terroir.
Maceracija: 14 dni v inoks posodah v stiku z jagodnimi kožicami. Dokončna fermentacija pri kontrolirani temperaturi v inoks posodah.
Zorenje: 2 leti v hrastovih sodih.

To spletno mesto zaradi boljšega upravljanja in brskanja po njem uporablja piškotke (cookies). Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več informacij