cabernet-sauvignon

CABERNET SAUVIGNONVRHUNSKO VINO ZGP

Pridelan iz grozdja vinogradov sorte cabernet sauvignon na terasah.Tla in ekspozicija: večinoma so to laporji in peščenjaki flišne formacije iz eocena, ki so značilni za gričevnato območje z južno in jugovzhodno ekspozicijo.

Sorta grozdja: cabernet sauvignon
Vinorodni okoliš: Goriška Brda
Tla: fliš eocenskega izvora (lapor in peščenjak s prevladujočo glinasto komponento), z minerali in morskimi fosili bogata prst.
Lega vinogradov: J
Vzgoja trt: enojni guyot
Nadmorska višina vinogradov: 100 m
Trgatev: Začetek oktobra, ob polni zrelosti grozdja. Ročno obrano grozdje. Skrbno ravnanje z grozdjem in moštom.
Maceracija: Deset dni v inoks posodi v stiku z jagodnimi kožicami. Fermentacija v inoks posodah.
Sodi: Bariki (fr. barriques), izdelani po našem naročilu iz slovenskega hrasta, izbor.
Zorenje: pri kontrolirani temperaturi v inox posodah. Zorenje se nadaljuje po vstekleničenju.
Sladkorna stopnja: polsuho
Steklenice in embalaža: Steklenice Bordolese EUROPEA 0,75 l / kartoni po 12 steklenic in steklenice Bordolese VERONA 1,5 l / kartoni po 6 steklenic.

Servirna temperatura: 18 °C
Opis: rubinasto rdeča barva z granatnimi odsevi. Na okusu zrelo sadje: temne češnje, maline, rdeče pomaranče, nageljnove žbice in fine začimbe. Polno telo z mehkimi tanini in prijetno svežino. V letih zorenja struktura pridobiva na eleganci in prefinjenosti okusa ter ohranja svežino, sadnost in skladnost okusa. Kompleksno in mineralno vino. Harmoničen poterina z divjačinookus.

Gastronomske kombinacije
Predjedi: mesni narezki
Predjedi: terina z divjačino
Predjedi: lazanja, terina z divjačino
Zelenjavni krožniki: pečena zelenjava
Ribe: mediteranski golaž, ribe na žaru
Divjačina: fazan, raca v vinski omaki
Rdeče meso: svinjska potrebušnina
Rdeče meso: biftek z omako, rostbif
Siri: zreli siri


CABERNET SAUVIGNON doseže največjo izraženost v prvih petih letih, nato pa ob ustreznih pogojih hranjenja v steklenici preseže pet let in več.

CABERNET SAUVIGNON s potencialom zorenja v steklenici pet let in več. Struktura in harmonija arom z leti zorenja pridobivata kompleksnost, eleganco in buke. Zaradi ustreznega micro-terroirja in naravnega načina pridelave vino ohranja svežino, sadnost, polnost okusa in vitalnost.Rdeče vino. Suho vino.
Tla: Fliš – opoka eocenskega izvora (lapor in peščenjak). Izbrane lege in grozdja – mikro-terroir.
Maceracija: 14 dni v inoks posodah v stiku z jagodnimi kožicami. Dokončna fermentacija pri kontrolirani temperaturi v inoks posodah.
Zorenje: 2 leti v hrastovih sodih.To spletno mesto zaradi boljšega upravljanja in brskanja po njem uporablja piškotke (cookies). Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več informacij