MUSE
Cabernet Franc
VRHUNSKO VINO ZGP
IZBRANE LEGE
Vino, ki predstavlja terroir in sorte grozdja z vrhunskimi cvetnimi in sadnimi aromami.
Kompleksnejše vino polnega telesa, pridelano iz izbranega, najboljšega grozdja vinogradov sorte cabernet franc na terasah, izbrane in preizkušene lege. Kloni sorte cabernet franc so iz starih vinogradov posestva Constantini.
Vino za posebne priložnosti, odlična struktura. Del naravno sušenega, izbranega grozdja sorte cabernet franc. Nekoliko eksotičen Cabernet Franc, ki zori le ob najboljših letinah, izbor.
Etiketa je izdelana iz najkakovostnejših materialov.
Sorta grozdja: cabernet franc. Vinorodni okoliš: Goriška Brda Tla: fliš eocenskega izvora (lapor in peščenjak s prevladujočo glinasto komponento), z minerali in morskimi fosili bogata prst. Lege vinogradov: JV
Vzgoja trt: enojni guyot Nadmorska višina: 130 m. Trgatev: Začetek oktobra, ob polni zrelosti grozdja. Ročno obrano, izbrano, najboljše grozdje. Skrbno ravnanje z grozdjem in moštom. Maceracija: 14 dni v hrastovih posodah v stiku z jagodnimi kožicami, fermentacija v barikih (fr. barriques). Fermentacija poteka z lastnimi kvasovkami. Sodi: Bariki (fr. barriques), izdelani po našem naročilu iz slovenskega hrasta, izbor.
Naravno sušeno, izbrano grozdje sorte cabernet franc, fermentira in zori posebej v barikih (fr. barriques).
Zorenje: 4 leta v 225-litrskih hrastovih sodih (fr. barriques), po naravnem postopku. Zorenje se nadaljuje po vstekleničenju. Terciarne arome se razvijejo skozi nadaljnja leta. Sladkorna stopnja: suho Vino ni filtrirano. Steklenice in embalaža: Steklenice Bordolese GOLIA 0,75 l / kartoni po 6 steklenic.
Servirna temperatura: 18 -20°C Priporočamo, da steklenico odprete pred degustacijo. Razvoj arom se stopnjuje z dekantiranjem.
Opis: Intenzivna in globoka rubinasto rdeča barva. Po daljšem zorenju pridobi rubinasto opečnate odtenke. Plemenita in intenzivna cvetica. Zaznavajo se kompleksne note zrelega sadja, vijolic, kokosa, češenj v likerju, likviricije, toasta, usnja, ´goudron´. V ustih je suho in mehko hkrati, obdajajoče in odlično uravnoteženo zaradi ravnovesja med kislinami in tanini. Celotno pokušino popestri zelo prijetna taninska tekstura, mineralnost in persistentnost. Vino deluje polno, elegantno in prijetno sveže. Dolg in plemenit pookus.
Izvrsten potencial za zorenje v steklenici.
Gastronomske kombinacije Predjedi: divjačinski karpačo z gozdnimi sadeži Predjedi: jajčevci iz pečice Predjedi: telečja jetrca na žaru
Glavne jedi: dimljen goveji jezik
Glavne jedi: pečena jegulja z žajbljem Glavne jedi: Florentinski zrezek Rdeče meso: biftek z omako Divjačina: divji zajec s kabernetom, srnin file na žaru Siri: zreli siri
MUSE Cabernet Franc doseže največjo izraženost v prvih desetih letih, nato pa ob ustreznih pogojih hranjenja v steklenici preseže petnajst let in več.
MUSE Cabernet Franc s potencialom zorenja v steklenici petnajst let in več. Bogata struktura in harmonija arom z leti zorenja pridobivata kompleksnost, eleganco in buke. Zaradi ustreznega micro-terroirja in naravnega načina pridelave vino ohranja svežino, sadnost, polnost okusa in vitalnost.
NAGRADE
SREBRNA MEDALJA GREAT AMERICAN INTERNATIONAL WINE COMPETITION USA
|