muse cabernet franc manj  

MUSE SUPERIOR

Cabernet Franc


VRHUNSKO VINO ZGP

IZBRANE LEGE

PREMIUM VINO MUSE SUPERIOR Unikatno Vino, ki predstavlja terroir in sorto grozdja z vrhunskimi cvetnimi in sadnimi aromami. Vibrantno Vino.

Elegantno vino polnega telesa, pridelano iz izbranega, najboljšega grozdja vinogradov sorte cabernet franc na terasah, izbrane in preizkušene lege. Kloni sorte cabernet franc so iz starih vinogradov posestva Constantini.

Prefinjeno vino za posebne priložnosti, odlična struktura. Del naravno sušenega, izbranega grozdja sorte cabernet franc. Nekoliko eksotičen Cabernet Franc, ki zori le ob najboljših letinah, izbor.

Etiketa je izdelana iz najkakovostnejših materialov.

Sorta grozdja: cabernet franc.
Vinorodni okoliš: Goriška Brda
Tla: fliš eocenskega izvora (lapor in peščenjak s prevladujočo glinasto komponento), z minerali in morskimi fosili bogata prst.
Lege vinogradov: JV
Vzgoja trt: enojni guyot
Nadmorska višina: 130 m.
Trgatev: Začetek oktobra, ob polni zrelosti grozdja. Ročno obrano, izbrano, najboljše grozdje. Skrbno ravnanje z grozdjem in moštom. 
Maceracija: 14 dni v hrastovih posodah v stiku z jagodnimi kožicami, fermentacija v barikih (fr. barriques). Fermentacija poteka z lastnimi kvasovkami. 
Sodi:
 Bariki (fr. barriques), izdelani po našem naročilu iz slovenskega hrasta, izbor.

Naravno sušeno, izbrano grozdje sorte cabernet franc, fermentira in zori posebej v barikih (fr. barriques).

Zorenje: 4 leta v 225-litrskih hrastovih sodih (fr. barriques), po naravnem postopku. Zorenje se nadaljuje po vstekleničenju. TERCIARNE AROME se razvijejo skozi nadaljnja leta.

Sladkorna stopnja: suho
Vino ni filtrirano.
Steklenice in embalaža: Steklenice Bordolese GOLIA 0,75 l / karton 6 steklenic.

Servirna temperatura: 18 -20°C
Priporočamo, da steklenico odprete pred degustacijo. Razvoj arom se stopnjuje z dekantiranjem.

Opis: Intenzivna rubinasta barva. Po daljšem zorenju pridobi rubinasto opečnate odtenke. Plemenita in intenzivna cvetica. Zaznavajo se balzamične note zrelega sadja, vijolic, kokosa, češenj v likerju, likviricije in ´goudron´ , vse elegantno obogateno z mehko pikantnostjo. Vino je suho in mehko hkrati, obdajajoče in odlično uravnoteženo zaradi ravnovesja med kislinami in tanini. Celotno pokušino popestri zelo prijetna taninska tekstura in persistentnost. Vino deluje polno, prefinjeno in prijetno sveže. Dolg in plemenit pookus.

Izvrsten potencial za zorenje v steklenici.

Gastronomske kombinacije
Predjedi: divjačinski karpačo z gozdnimi sadeži
Predjedi: jajčevci iz pečice
Predjedi: telečja jetrca na žaru
Glavne jedi: dimljen goveji jezik
Glavne jedi: pečena jegulja z žajbljem
Glavne jedi: Florentinski zrezek
Rdeče meso: Biftek v Rdeči Vinski Omaki
Divjačina: srnin file na žaru, zarebrnica divjega prašiča
Siri: zorjeni siri, pikantni zorjeni siri

MUSE SUPERIOR Cabernet Franc doseže največjo izraženost v prvih desetih letih, nato pa ob ustreznih pogojih hranjenja v steklenici preseže petnajst let in več.

MUSE SUPERIOR Cabernet Franc s potencialom zorenja v steklenici petnajst let in več. Bogata struktura in harmonija arom z leti zorenja pridobivata kompleksnost, eleganco, mehkobo in buke. Zaradi ustreznega micro-terroirja in naravnega načina pridelave vino ohranja svežino, sadnost, polnost okusa in vitalnost.

NAGRADE

SREBRNA MEDALJA GREAT AMERICAN INTERNATIONAL WINE COMPETITION USA

gold-medal-africa  



To spletno mesto zaradi boljšega upravljanja in brskanja po njem uporablja piškotke (cookies). Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več informacij