muse cabernet franc manj  

MUSE

Cabernet Franc


VRHUNSKO VINO ZGP

IZBRANE LEGE

Kompleksnejše vino polnega telesa, pridelano iz izbranega, najboljšega grozdja vinogradov sorte cabernet franc na terasah, izbrane in preizkušene lege. Kloni sorte cabernet franc so iz starih vinogradov posestva Constantini.

Vino za posebne priložnosti, odlična struktura. Del naravno sušenega, izbranega grozdja sorte cabernet franc.

Etiketa je izdelana iz najkakovostnejših materialov.

Sorta grozdja: cabernet franc.
Vinorodni okoliš: Goriška Brda
Tla: fliš eocenskega izvora (lapor in peščenjak), z minerali bogata prst.
Lege vinogradov: JV
Vzgoja trt: enojni guyot
Nadmorska višina: 120 m.
Trgatev: Začetek oktobra, ob polni zrelosti grozdja. Ročno obrano, izbrano, najboljše grozdje. Skrbno ravnanje z grozdjem in moštom. 
Maceracija: 14 dni v hrastovih posodah v stiku z jagodnimi kožicami, fermentacija v barrique hrastovih sodih. Fermentacija poteka z lastnimi kvasovkami. 

Naravno sušeno, izbrano grozdje sorte cabernet franc, fermentira in zori posebej v barrique hrastovih sodih.

Zorenje: 4 leta v 225-litrskih hrastovih sodih (barrique), po naravnem postopku. Zorenje se nadaljuje po vstekleničenju.
Sladkorna stopnja: suho
Vino ni filtrirano.
Steklenice in embalaža: Steklenice Bordolese GOLIA 0,75 l / kartoni po 6 steklenic.

Servirna temperatura: 18 °C
Priporočamo, da steklenico odprete pred degustacijo. Razvoj arom se stopnjuje z dekantiranjem.
Opis: Zelo intenzivna rubinasto rdeča barva. Po daljšem zorenju pridobi rubinasto opečnate odtenke. Plemenita cvetica. Zaznavajo se kompleksne note zrelega sadja, vijolic, češenj v likerju, likviricije, toasta, sveži in rahlo pikantni toni, usnje, »goudron«. V ustih je suho in mehko hkrati, obdajajoče in odlično uravnoteženo zaradi ravnovesja med kislinami in tanini. Celotno pokušino popestri zelo prijetna taninska tekstura, mineralnost in persistentnost. Vino deluje elegantno in prijetno sveže. Dolg in plemenit pookus.

Izvrsten potencial za zorenje v steklenici.

Gastronomske kombinacije
Predjedi: divjačinski karpačo z gozdnimi sadeži
Predjedi: jajčevci iz pečice
Predjedi: telečja jetrca
Glavne jedi: dimljen goveji jezik
Glavne jedi: pečena jegulja z žajbljem, biftek
Glavne jedi: Florentinski zrezek
Divjačina: divji zajec s kabernetom, srnin file na žaru
Siri: zreli siri

MUSE Cabernet Franc doseže največjo izraženost v prvih desetih letih, nato pa lahko ob ustreznih pogojih hranjenja v steklenici preseže petnajst let in več.

MUSE Cabernet Franc s potencialom zorenja v steklenici petnajst let in več. Bogata struktura in harmonija arom z leti zorenja pridobivata kompleksnost, eleganco in buke. Zaradi ustreznega micro-terroirja in naravnega načina pridelave vino ohranja svežino, sadnost, polnost okusa in vitalnost.

NAGRADE

SREBRNA MEDALJA GREAT AMERICAN INTERNATIONAL WINE COMPETITION USA

gold-medal-africa  

To spletno mesto zaradi boljšega upravljanja in brskanja po njem uporablja piškotke (cookies). Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več informacij