EXTRA


PRESTIŽNA VINA CONSTANTINI

LOGO


V

inogradniško vinarsko posestvo CONSTANTINI DUŠANA in PATRICIE HUMAR se nahaja  v vinorodnem okolišu Goriških brd. Vinorodni okoliš je umeščen v severni del mediteranskega območja. Mednarodna klimatska klasifikacija ga uvršča v območje CII. Rodbina prideluje vino po pisnih virih od leta 1680, kar omogoča povezavo tradicije s sodobnim pristopom.

Pridelujemo vrhunska, zorjena, unikatna in arhivska vina. Vina Constantini povzemajo edinstvene arome in okus iz vinogradov izbranih leg, eocenskega laporja in peščenjaka ter mikroklime – vrhunskega mikro terroirja. So preplet dolgoletnih izkušenj in znanja. Poudarek je na nižjih hektarskih donosih, kar zagotavlja izbrano, koncentrirano in z ekstrakti bogato grozdje.

Vinska klet je urejena s sodobnimi napravami. Rdeča vina naravno zorijo v hrastovih sodih in v optimalnih pogojih podzemne kleti. Sodi so izdelani po našem naročilu iz slovenskega hrasta, izbor. Pri pridelavi in donegovanju vina uporabljamo minimalne posege in vina tako ohranjamo naravna.Constantini vina so sveža, zorjena, ARHIVSKA in unikatna, izredno kakovostna, bogatega telesa ter prefinjenega in obstojnega okusa. Njihova svežina je usklajena z vrhunsko in plemenito cvetico, kompleksnimi aromami in značilno mineralno noto, odraz sortnosti in terroirja. Constantini Vina imajo polno telo, strukturo, eleganco, zorjenost, ravno prav svežine in mehkobe ter dolgoživost.

Linija vin , MUSE vsebuje naravno sušeno, izbrano grozdje, ki fermentira in zori posebej v barikih.


Vina Constantini so sinonim za konstantno vrhunsko kakovost.01 tradicijaVinogradi


VRHUNSKI MIKRO TERROIRVinogradi so zasajeni na izbranih, vrhunskih lokacijah  slovenskega in italijanskega dela Brd – DOC Collio Goriziano. Tla so nastala na eocenskih flišnih usedlinah in nudijo zelo dobro rastišče vinski trti. Pobočja vinogradov so terasasto obdelana in z južne strani izpostavljena soncu. Bližina morja, ki je v povprečju oddaljeno le dvajset kilometrov vpliva na manjše letne temperaturne razlike in ohranja prijetno mikroklimo, obenem pa ustvarja posebne razmere, saj odboj sonca od površine morja učinkuje kot dvojna osončenost. Prodor zraka je različen, z juga prodira topel zrak z Jadranskega morja, zadnji obronki Julijskih Alp pa dovoljujejo le rahel prehod hladnih zračnih mas s severa. Poletne noči ohlajajo sape iz smeri Alp, kar ugodno vpliva na oblikovanje kislin in aromatičnih snovi v grozdju.

Pridelek grozdja: 1 do 1,5 kg na trto. V medsebojnem sožitju vinograde obkrožata akacija in bezeg, kar naravno dopolnjuje okus in vonj vina. Trgatev ob polni zrelosti, ročno obrano, izbrano grozdje

Bele sorte grozdja: chardonnay, sauvignon in sauvignon vert so zasajene na J in JV legah. Tla sestavljajo fliš eocenskega izvora (lapor in peščenjak) in prst, bogata z minerali. Na lapornatih in ilovnato-peščenih tleh ter ilovici eocenskega izvora so zasajeni vinogradi rdečih sort: cabernet sauvignon, cabernet franc, marselan, merlot in syrah. Ekspozicija: J, JV in JZ – dispozicija lege proti morju. Prsti vinogradov so sestavljene iz slojevitega laporja, peščenjaka in ilovice eocenskega izvora - fosiliziranih morskih praživali, imenovanih numulit. Nastale so pred milijoni let v morju, ki je takrat prekrivalo to območje. 01 tradicija

01 tradicijaConstantini vina so sveža, zorjena, arhivska in unikatna, izredno kakovostna, bogatega telesa ter prefinjenega in obstojnega okusa. Njihova svežina je usklajena z vrhunsko in plemenito cvetico, kompleksnimi aromami in značilno mineralno noto, odraz sortnosti in terroirja. Constantini Vina imajo polno telo, strukturo, eleganco, zorjenost, ravno prav svežine in mehkobe ter dolgoživost.


Linija vin MUSE vsebuje naravno sušeno, izbrano grozdje, ki fermentira in zori posebej v barikih.


Vina Constantini so sinonim za konstantno vrhunsko kakovost.

01 tradicijaTo spletno mesto zaradi boljšega upravljanja in brskanja po njem uporablja piškotke (cookies). Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več informacij