cabernet-sauvignon

Cabernet sauvignon

Sorta grozdja: cabernet sauvignon
Vinorodni okoliš: Goriška Brda
Tla: fliš eocenskega izvora (lapor in peščenjak), prst bogata z minerali.
Lega vinogradov: J
Vzgoja trt: enojni guyot
Nadmorska višina vinogradov: 98 m
Trgatev: začetek oktobra, ob polni zrelosti grozdja. Ročno obrano grozdje. Skrbno ravnanje z grozdjem in moštom.
Maceracija: 9 dni v inoks posodi v stiku z jagodnimi kožicami. Dokončna fermentacija v inoks posodah.
Zorenje: 1 leto in pol v hrastovih sodih.
Sladkorna stopnja: suho
Embalaža: Bordolese EUROPEA 0,75 l/kartoni po 12 steklenic, Bordolese VERONA 1,5 l/kartoni po 6 steklenic.
Servirna temperatura: 18 °C
Opis: Rubinasto rdeča barva z granatnimi odsevi. Živahno vino. Na okusu temne češnje, črni ribez in fine začimbe s pridihom popra. Skladno sveže vino s sadnim pookusom in mehkimi tanini.

Gastronomske kombinacije
Predjedi: terine iz divjačine
Predjedi: lazanja
Ribe: mediteranski golaž
Meso: svinjina na žaru, telečja krača
Divjačina: fazan v pečici, raca
Siri: srednje starani siri

CABERNET SAUVIGNON s potencialom zorenja v steklenici 5 let. Struktura in harmonija arom z leti zorenja pridobiva kompleksnost, eleganco in buke. Zaradi ustreznega micro-terroirja in naravnega načina pridelave vino ohranja svežino, polnost okusa in vitalnost.

Rdeče vino. Suho vino.
Tla: Fliš – opoka eocenskega izvora (lapor in peščenjak). Izbrane lege in grozdja – mikro-terroir.
Maceracija: 14 dni v inoks posodah v stiku z jagodnimi kožicami. Dokončna fermentacija pri kontrolirani temperaturi v inoks posodah.
Zorenje: 2 leti v hrastovih sodih.

To spletno mesto zaradi boljšega upravljanja in brskanja po njem uporablja piškotke (cookies). Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več informacij