Cabernet sauvignon
KAKOVOSTNO VINO ZGP
Pridelan iz grozdja vinogradov sorte cabernet sauvignon na terasah.
Sorta grozdja: cabernet sauvignon Vinorodni okoliš: Goriška Brda Tla: fliš eocenskega izvora (lapor in peščenjak), z minerali bogata prst. Lega vinogradov: J Vzgoja trt: enojni guyot Nadmorska višina vinogradov: 98 m Trgatev: Začetek oktobra, ob polni zrelosti grozdja. Ročno obrano grozdje. Skrbno ravnanje z grozdjem in moštom. Maceracija: 10 dni v inoks posodi v stiku z jagodnimi kožicami. Dokončna fermentacija v inoks posodah. Zorenje: 2 leti v hrastovih sodih. Zorenje se nadaljuje po vstekleničenju. Sladkorna stopnja: suho Steklenice in embalaža: Bordolese EUROPEA 0,75 l/kartoni po 12 steklenic, Bordolese VERONA 1,5 l/kartoni po 6 steklenic.
Servirna temperatura: 18 °C Opis: Rubinasto rdeča barva z granatnimi odsevi. Na okusu temne češnje, ribez in fine začimbe. Vonjave po zorenju v lesu. Elegantno in mineralno vino z živahnimi, zrelimi kislinami. Skladno sveže vino s sadnim pookusom in mehkimi tanini.
Gastronomske kombinacije Predjedi: mesni narezki Predjedi: terina z divjačino Predjedi: bifteklazanja, gobje jedi Ribe: mediteranski golaž, tuna, losos Rdeče meso: goveji jezik v vinski omaki Meso: svinjina, telečja krača Divjačina: fazan, raca v borovničevi omaki Siri: zreli siri
CABERNET SAUVIGNON doseže največjo izraženost v prvih osmih letih, nato pa lahko ob ustreznih pogojih hranjenja v steklenici preseže deset let in več.
CABERNET SAUVIGNON s potencialom zorenja v steklenici osem let in več. Struktura in harmonija arom z leti zorenja pridobivata kompleksnost,
eleganco in buke. Zaradi ustreznega micro-terroirja in naravnega načina pridelave vino ohranja svežino, sadnost, polnost okusa in vitalnost.
|