cabernet-sauvignon

Cabernet sauvignon

KAKOVOSTNO VINO ZGP

Pridelan iz grozdja vinogradov sorte cabernet sauvignon na terasah.

Sorta grozdja: cabernet sauvignon
Vinorodni okoliš: Goriška Brda
Tla: fliš eocenskega izvora (lapor in peščenjak), z minerali bogata prst.
Lega vinogradov: J
Vzgoja trt: enojni guyot
Nadmorska višina vinogradov: 98 m
Trgatev: Začetek oktobra, ob polni zrelosti grozdja. Ročno obrano grozdje. Skrbno ravnanje z grozdjem in moštom.
Maceracija: 10 dni v inoks posodi v stiku z jagodnimi kožicami. Dokončna fermentacija v inoks posodah.
Zorenje: 2 leti v hrastovih sodih. Zorenje se nadaljuje po vstekleničenju.
Sladkorna stopnja: suho
Steklenice in embalaža: Bordolese EUROPEA 0,75 l/kartoni po 12 steklenic, Bordolese VERONA 1,5 l/kartoni po 6 steklenic.

Servirna temperatura: 18 °C
Opis: Rubinasto rdeča barva z granatnimi odsevi. Na okusu temne češnje, ribez in fine začimbe. Vonjave po zorenju v lesu. Elegantno in mineralno vino z živahnimi, zrelimi kislinami. Skladno sveže vino s sadnim pookusom in mehkimi tanini.

Gastronomske kombinacije
Predjedi: mesni narezki
Predjedi: terina z divjačino
Predjedi: bifteklazanja, gobje jedi
Ribe: mediteranski golaž, tuna, losos
Rdeče meso: goveji jezik v vinski omaki
Meso: svinjina, telečja krača
Divjačina: fazan, raca v borovničevi omaki
Siri: zreli siri


CABERNET SAUVIGNON doseže največjo izraženost v prvih osmih letih, nato pa lahko ob ustreznih pogojih hranjenja v steklenici preseže deset let in več.

CABERNET SAUVIGNON s potencialom zorenja v steklenici osem let in več. Struktura in harmonija arom z leti zorenja pridobivata kompleksnost, eleganco in buke. Zaradi ustreznega micro-terroirja in naravnega načina pridelave vino ohranja svežino, polnost okusa in vitalnost.


Rdeče vino. Suho vino.
Tla: Fliš – opoka eocenskega izvora (lapor in peščenjak). Izbrane lege in grozdja – mikro-terroir.
Maceracija: 14 dni v inoks posodah v stiku z jagodnimi kožicami. Dokončna fermentacija pri kontrolirani temperaturi v inoks posodah.
Zorenje: 2 leti v hrastovih sodih.

To spletno mesto zaradi boljšega upravljanja in brskanja po njem uporablja piškotke (cookies). Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več informacij