muse merlot manj

MUSE

Merlot - Cabernet Sauvignon


VRHUNSKO VINO ZGP

IZBRANE LEGE

Klasična Bordojska Zvrst: Cabernet Sauvignon in Merlot predstavljata dve sorti grozdja, ki se v glavnem uporabljata za pridelavo najboljših svetovnih rdečih vin.

Kompleksnejše vino polnega telesa, pridelano iz izbranega, najboljšega grozdja sorte merlot in cabernet sauvignon vinogradov na terasah, izbrane in preizkušene lege. Stari, preizkušeni kloni.  Zvrst, ki zori le ob najboljših letinah, izbor.
Vino za posebne priložnosti, odlična struktura. Elegantna in omamna zvrst, del naravno sušenega, izbranega grozdja sorte merlot.

Etiketa je izdelana iz najkakovostnejših materialov. 

Sorta grozdja: merlot, cabernet sauvignon
Vinorodni okoliš: Goriška Brda
Tla: fliš eocenskega izvora (lapor in peščenjak s prevladujočo glinasto komponento), z minerali in morskimi fosili bogata prst.
Lega vinogradov: JV
Vzgoja trt: enojni guyot
Nadmorska višina vinogradov: 150 m
Trgatev: Oktobra, ob polni zrelosti grozdja. Ročno obrano, izbrano, najboljše grozdje. Skrbno ravnanje z grozdjem in moštom. 
Maceracija: Osemnajst dni v hrastovih posodah v stiku z jagodnimi kožicami. Dokončna fermentacija v barikih (fr. barriques). Fermentacija poteka z lastnimi kvasovkami.
Sodi:  Bariki (fr. barriques), izdelani po našem naročilu iz slovenskega hrasta, izbor.

Naravno sušeno, izbrano grozdje sorte merlot fermentira in zori posebej v barikih (fr. barriques).

Zorenje:  Pet let v 225-litrskih hrastovih sodih (barriques), po naravnem postopku. Po degustaciji vina združimo v Zvrst MUSE Merlot Cabernet Sauvignon. Zorenje se nadaljuje po vstekleničenju. Terciarne arome se razvijejo skozi nadaljnja leta.
Sladkorna stopnja: suho
Vino ni filtrirano.
Steklenice in embalaža: Steklenice Bordolese GOLIA 0,75 l / kartoni po 6 steklenic.

Servirna temperatura: 18–20 °C 
Priporočamo, da steklenico odprete pred degustacijo. Razvoj arom se stopnjuje z dekantiranjem.

Opis: Globoka, temno rubinasta barva. Po daljšem zorenju pridobi opečnato rdečo barvo z rubinastimi odtenki. Plemenita, intenzivna vinska cvetica polna začimbnih in balzamičnih not. Kompleksne arome zrelega sadja, višnjeve marmelade, češenj v likerju, likviricije, aromatičnih zeliš,  nianse mete  in popra postopoma prehajajo v arome  ´goudron´. Vino je v ustih polnega in živahnega okusa, ki napolni brbončice s svojo gostoto in elegantno taninsko teksturo ter se zaključi z obstojnim in čudovito plemenitim pookusom. Luksuzno vino polnega telesa.

Izvrsten potencial za zorenje v steklenici.

Gastronomske kombinacije
Predjedi:
jelenov karpačo z gozdnimi sadeži
Glavne jedi: volovski rep v vinski omaki
Glavne jedi: biftek s klobuki jurčkov na žerjavici
Glavne jedi: Florentinski zrezek
Divjačina: divjačina z brinjem
Divjačina: jelenov file v vinski omaki, zarebrnica divjega prašiča
Siri: zreli siri

Zvrst MUSE doseže največjo izraženost v prvih dvanajstih letih, nato pa ob ustreznih pogojih hranjenja v steklenici preseže sedemnajst let in več.

Zvrst MUSE s potencialom zorenja v steklenici sedemnajst let in več.. Bogata struktura in harmonija arom z leti zorenja pridobivata kompleksnost, eleganco in buke. Zaradi ustreznega micro-terroirja in naravnega načina pridelave vino ohranja svežino, sadnost, polnost okusa in vitalnost.

NAGRADE

VELIKA ZLATA MEDALJA EMOZIONI DAL MONDO ITALIJA

medalja-3To spletno mesto zaradi boljšega upravljanja in brskanja po njem uporablja piškotke (cookies). Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več informacij