merlot

Merlot

IZBRANE LEGE

Pridelan iz izbranega najboljšega grozdja vinogradov sorte merlot na terasah. V naših vinogradih izraža svoj potencial na specifični zemlji, legah ter mikroklimi z gladkim in strukturnim vinom izrazite barve.

Sorta grozdja: merlot
Vinorodni okoliš: Brda Slovenija in DOC Collio Goriziano Italija
Tla: Fliš eocenskega izvora (lapor in peščenjak)
Lega vinogradov: J, JZ
Vzgoja trt: enojni guyot
Nadmorska višina: 170 m
Trgatev: druga polovica septembra, ob polni zrelosti grozdja.
Ročno obrano, izbrano grozdje. Skrbno ravnanje z grozdjem in moštom.
Maceracija: 14 dni v inoks posodah v stiku z jagodnimi kožicami. Dokončna fermentacija v inoks posodah.
Zorenje: 2 leti v hrastovih sodih, po naravnem postopku.
Sladkorna stopnja: suho
Vino ni filtrirano.
Embalaža: Bordolese MED 0,75 l/kartoni po 12 steklenic
Servirna temperatura: 18 °C
Priporočamo, da steklenico odprete pred degustacijo. Razvoj aromatike se stopnjuje z dekantiranjem.
Opis: rubinasta barva s temnejšimi odtenki. Vinska cvetica je intenzivna. Na okusu temno rdeči sadeži, slive in čokolada s finimi začimbami. Okus je kompleksen in mineralen. Skladno vino polnega telesa s prijetno kislino in tanini. Pookus traja.

Gastronomske kombinacije
Močnejše predjedi: pečena zelenjava, cmoki z aromatičnimi omakami
Rdeče meso: florentinski zrezek
Divjačina: ravioli polnjeni z divjačino, jelenov golaž
Siri: zreli siri

Merlot s potencialom zorenja v steklenici 12 let in več. Bogata struktura in harmonija arom z leti zorenja pridobivata kompleksnost, eleganco in buke. Zaradi ustreznega micro-terroirja in naravnega načina pridelave vino ohranja svežino, polnost okusa in vitalnost.

Nagrade
ZLATA MEDALJA Emozioni dal Mondo Italija
ZLATA MEDALJA International Wine Contest Vinoforum Poljska

vino forum 2016emozioni dal mondo 2016 

Rdeče vino. Suho vino.

Tla: Fliš eocenskega izvora (lapor in peščenjak). Izbrane lege in grozdje – mikro-terroir. 
Maceracija: 14 dni v inoks posodah v stiku z jagodnimi kožicami pri kontrolirani temperaturi. Dokončna fermentacija v inoks posodah.
Zorenje: 2 leti v hrastovih sodih.

To spletno mesto zaradi boljšega upravljanja in brskanja po njem uporablja piškotke (cookies). Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več informacij