lux

Lux

IZBRANE LEGE

Rdeča zvrst Lux je pridelana iz sort merlot in cabernet sauvignon izbranega grozdja vinogradov na terasah. Merlot izraža svoj potencial na specifični zemlji, legah ter mikroklimi z gladkim, mehkim vinom. Cabernet sauvignon daje zvrsti Lux aromatičnost. Celota je oblikovana skladno.

Sorta grozdja: merlot 80%, cabernet sauvignon 20%
Vinorodni okoliš: Brda Slovenija – D.O.C. Collio Italy
Tla: fliš eocenskega izvora (lapor in peščenjak)
Lega vinogradov: JV in JZ
Nadmorska višina: 150 m
Trgatev: začetek oktobra, ob polni zrelosti grozdja. Ročno obrano, izbrano grozdje. Skrbno ravnanje z grozdjem in moštom.
Maceracija: 10 dni v inoks posodi v stiku z jagodnimi kožicami. Dokončna fermentacija v inoks posodah.
Zorenje: 1 leto v hrastovih sodih, po naravnem postopku.
Sladkorna stopnja: suho
Embalaža: Bordolese Std 0,75 l/kartoni po 12 steklenic
Servirna temperatura: 18 °C
Opis: temno rubinasta barva. Cvetica in arome zrelih gozdnih sadežev in finih začimb v harmoniji s prijetno kislino. Okus je kompleksen, svež in poln. Vino deluje harmonično, prijetno in mineralno. Saden pookus.

Gastronomske kombinacije
Predjedi: narezki iz sušene divjačine, gobje jedi
Glavne jedi: pražena jetrca v vinski omaki, telečja pečenka
Divjačina: terine z divjačino, pečena raca
Siri: srednje zreli siri

Zvrst Lux s potencialom zorenja v steklenici 10 let in več. Struktura in harmonija arom z leti zorenja pridobivata kompleksnost in buke. Zaradi ustreznega micro-terroirja in naravnega načina pridelave vino ohranja svežino, polnost okusa in vitalnost.

Rdeče vino. Suho vino.
Tla: Fliš eocenskega izvora (lapor in peščenjak).
Izbrane lege in grozdje – mikro-terroir.
Maceracija: 10 dni v inoks posodi.
Vinifikacija: Fermentacija pri kontrolirani temperaturi v inoks posodah.
Zorenje: 6 mesecev v hrastovih sodih.

To spletno mesto zaradi boljšega upravljanja in brskanja po njem uporablja piškotke (cookies). Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več informacij