cabernet-sauvignon

Cabernet sauvignon

IZBRANE LEGE

Pridelan iz izbranega grozdja vinogradov cabernet sauvignon na terasah.

Sorta grozdja: cabernet sauvignon
Vinorodni okoliš: Brda Slovenija in DOC Collio Goriziano Italija
Tla: fliš – opoka eocenskega izvora (lapor in peščenjak)
Lega vinogradov: J, JZ
Vzgoja trt: enojni guyot
Nadmorska višina vinogradov: 170 m
Trgatev: oktobra, ob polni zrelosti grozdja. Ročno obrano izbrano grozdje. Skrbno ravnanje z grozdjem in moštom.
Maceracija: 14 dni v inoks posodah v stiku z jagodnimi kožicami. Dokončna fermentacija v inoks posodah.
Zorenje: 2 leti v hrastovih sodih, po naravnem postopku.
Sladkorna stopnja: suho
Vino ni filtrirano.
Embalaža: Bordolese MED 0,75 l/kartoni po 12 steklenic
Servirna temperatura: 18 °C
Priporočamo, da steklenico odprete pred degustacijo. Razvoj aromatike se stopnjuje z dekantiranjem.
Opis: Temno rubinasta barva. V cvetici in okusu črni ribez in čokolada z dotikom začimb. Usklajenost kompleksnih arom s prijetno kislino in umirjenimi tanini. Strukturno in elegantno vino. Pookus traja.

Gastronomske kombinacije
Močnejše predjedi: mesni narezki, rezanci s pečenkino omako
Meso: goveje meso, svinjina in zelenjava z žara
Divjačina: divjačina pečena v kruhovem testu, srnjak z borovnicami
Siri: zreli siri

Cabernet sauvignon s potencialom zorenja v steklenici 12 let in več. Bogata struktura in harmonija arom z leti zorenja pridobivata kompleksnost, eleganco in buke. Zaradi ustreznega micro-terroirja in naravnega načina pridelave vino ohranja svežino, polnost okusa in vitalnost.

Rdeče vino. Suho vino.
Tla: Fliš – opoka eocenskega izvora (lapor in peščenjak). Izbrane lege in grozdja – mikro-terroir.
Maceracija: 14 dni v inoks posodah v stiku z jagodnimi kožicami. Dokončna fermentacija pri kontrolirani temperaturi v inoks posodah.
Zorenje: 2 leti v hrastovih sodih.

To spletno mesto zaradi boljšega upravljanja in brskanja po njem uporablja piškotke (cookies). Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več informacij