muse gold   

MUSE GOLD

Chardonnay – Sauvignon – Sauvignon Vert

IZBRANE LEGE

Zvrst pridelana iz sort chardonnay, sauvignon, zeleni sauvignon. Vse tri sorte so zasajene na terasastih, izbranih in preizkušenih legah. Primerna klima in sestava tal za te sorte. Zvrst, ki zori le ob najboljših letinah.

Sorta grozdja: chardonnay, sauvignon, zeleni sauvignon
Vinorodni okoliš: Brda Slovenija in DOC Collio Goriziano Italija
Tla: fliš eocenskega izvora (lapor in peščenjak), prst bogata z minerali.
Lege vinogradov: J in JV
Nadmorska višina: 100 m
Vzgoja trt: enojni guyot
Trgatev: septembra, ob polni zrelosti grozdja. Ročno obrano, izbrano grozdje. Skrbno ravnanje z grozdjem in moštom. 
Maceracija in fermentacija: 20 ur v stiku z jagodnimi kožicami pri 12 ° C Stiskanje v pnevmatski stiskalnici, pretok vsake sorte posebej v nove, za to izbrane barrique sode in sode iz akacije. Fermentacija v sodih vsake sorte posebej. Eno leto in pol tedensko mešamo in dvigujemo usedlino v sodih. Na ta način vino pridobi in ohranja naravne arome grozdja.
Zorenje: V barrique sodih in sodih iz akacije vino zori 1 leto in pol po naravnem postopku. Po degustaciji vina združimo v zvrst MUSE GOLD.
Embalaža:Bordolese GOLIA 0,75 l / kartoni po 6 steklenic.
Servirna temperatura:12° C
Priporočamo, da steklenico odprete pred degustacijo.
Opis:Intenzivna slamnato rumena barva. Cvetica s svežino zrelih agrumov in rumenega jabolka... Na okusu breskev, kokos, sušena marelica, zelišča, praženo suho sadje, lešnik, mlečni bonbon. Svežina kislin, minerali z notami vanilje. Kompleksno in skladno vino prefinjenega okusa. Izjemna zvrst.
Izvrsten potencial za zorenje v steklenici.

Gastronomske kombinacije
Predjedi: jedi s kozicami, jastog, rarog
Ribe: ribe in lupinarji na žaru
Testenine: z belim ragujem, jurčki, tartufi
Zelenjavni krožnik: artičoki, bučke, paprika
Belo meso: pečena pegatka, zajec v omaki
Divjačina: fazan iz pečice, prepelica v vinski omaki
Siri: kremasti mastni siri, zreli pikantni siri

MUSE zvrst s potencialom zorenja v steklenici 10 let in več. Bogata struktura in harmonija arom z leti zorenja pridobivata kompleksnost, eleganco in buke. Zaradi ustreznega micro-terroirja in naravnega načina pridelave vino ohranja svežino, polnost okusa in vitalnost.

To spletno mesto zaradi boljšega upravljanja in brskanja po njem uporablja piškotke (cookies). Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več informacij