NAZIV AKTIVNOSTI

Tehnološka posodobitev vinske kleti iz naslova podukrepa 4.2.  Podpora za naložbe v predelavo, trženje oziroma razvoj kmetijskih proizvodov za leto 2016.

POVZETEK

Kmetija je na javnem razpisu kandidirala za nakup zmogljivega in avtomatiziranega hladilnega sistema za vinsko klet, barique in inox sodov, kamnitega korita za izpiranje kletarske opreme ter škarjasti paletni voziček.

Naložba je bila nujna, zaradi posodobitve kmetijske proizvodnje in prilagajanja trgu. Kmetija CONSTANTINI si je z istoimenskimi vrhunskimi vini skozi desetletja ustvarila pomembno mesto na vinskem zemljevidu tako doma kot daleč preko slovenskih meja. Kvaliteta temelji tako na skrbni naravni obdelavi vinogradov, kakor na napredni tehnologiji predelave grozdja v vino. Ker se zahteve trga vse bolj povečujejo, se temu ustrezno odzivamo z vse višjo kvaliteto vin. Višja kvaliteta nam bo tudi omogočila širitev prodaje na tuje trge.

GLAVNE DEJAVNOSTI

V vinski kleti smo namestili nov in zmogljivejši avtomatiziran hladilni sistem, nakupili dodatne barique sode za zorenje večjih količin vin v hrastovih sodih ter dodatne inox sode, ki bodo ravno tako omogočali daljše staranje vin in ustvarjanje pogojev za prodajo še starejših letnikov vina CONSTANTINI. Namreč naša ponudba temelji na zrelih, staranih vinih, ki so zato tudi dražja. V vinski kleti smo postavili tudi kamnito korito, ki bo služilo za pranje vinarske opreme in pripomočkov ter nabavili voziček za dvig in krajši premik posod ali embalaže za vino.

CILJI

  • posodobitev in povečanje obsega predelave kmetijskih proizvodov;
  • podaljšati staranja vina;
  • dvig kvalitete vina;
  • inovacije in blaženje podnebnih sprememb zaradi zmanjševanja emisij TGP.

PRIČAKOVANI REZULTATI

-       povečanje tržne proizvodnje staranih vin zaradi povečanja števila barique in inox sodov;

-       podaljšanje staranja vin in dvig kvalitete vin

-       izboljšanje ekonomske uspešnosti zaradi doseganja višje kvalitete vin;

-       povečanje izvoza;

-       zmanjševane emisije TGP

Spletna stran stran Evropske komisije, namenjene EKSRP ( http://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020/index_sl.htm)

Spletna stran Programa razvoja podeželja 2014 – 2020 (www.program-podezelja.si/).

To spletno mesto zaradi boljšega upravljanja in brskanja po njem uporablja piškotke (cookies). Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več informacij